• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Tretie domáce víťazstvo Karlovky za sebou, tentoraz si 19-bodovú prehru odniesli basketbalisti Spišskej Novej Vsi. Zverenci trénera Petra Ivanoviča nevzdávajú boj o ôsmu pozíciu a hlavne doma zbierajú dôležité víťazstvá. Spišia

Predposledný tím tabuľky v Bratislave dlho vzdoroval, ešte v piatej minúte druhej štvrtiny viedol 34:23, ale už po polčase prehrával 40:43. „V prvom polčase sme hrali dobre, rýchlo, darilo sa nám dávať ľahké koše. Škoda, že nám to nevydržalo až do konca stretnutia. Karlovka potom využila pár rýchlych protiútokov, jej náskok v skóre narastal, už sme nedokázali zvrátiť vývoj duelu,“ zhodnotil duel pivot hostí Viktor Juríček.

Karlovka naposledy zažila takúto 19-bodovú výhru pred mesiacom, keď doma zdolala Lučenec. Po dlhšom čase prišiel opäť pokojnejší zisk bodov. „Som rád, že to nebola až do konca dráma. V druhom polčase sa nám podarilo Spišiakom odskočiť o nejaké tie body. Je to pre nás tretia domáca výhra za sebou. Mohlo by nám to dodať ešte viac energie do ďalších zápasov,“ hovoril po stretnutí domáci hráč Branislav Brliť.

Obom družstvám chýbali zranené opory, no lepšie sa s tým vyrovnalo domáce družstvo, ktoré má predsa len širší káder. „Snažili sme sa, ale bez Hovaňáka a Marshalla sme to mali ťažké. Hlavným cieľom bolo napraviť si povesť po výraznej prehre vo Svite, myslím, že sme v Bratislave nezahrali až tak zle. Na palubovkách súperov sme citeľne slabší, chýbajú nám skúsenosti. Mladí chlapci ľahšie podľahnú neprajnej atmosfére. Doma nás podporuje výborné publikum, aj preto sa nám podarilo vyhrať štyri zápasy. Nálada v tíme sa po týchto víťazstvách výrazne vylepšila. Samozrejme bojujeme aj o prvú výhru vonku, ale nechcem vyhlasovať, že sa to určite podarí. Postupnými krokmi treba pracovať ďalej a verím, že to príde,“ skonštatoval autor 17-bodov Juríček.

Karlovke naďalej patrí v Eurovia SBL deviate miesto, boj o play off nevzdáva. Na ôsmy Lučenec má aktuálne stratu dvoch výhier. „Určite to je hlavný cieľ. Sledujeme aj vývoj v súťaži. Víťazstvo Lučenca nad Interom nám do kariet nezahralo. Myslel som si, že sa priblížime na rozdiel jednej výhry, ale zatiaľ sa to nepodarilo. Nevadí, zabojujeme v ďalších zápasoch a verím, že nám to napokon vyjde,“ vyjadril sa k play off šanciam Brliť.

Foto: Martin Šopinec