• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

„Vysokoškoláci“ z Bratislavy nevzdávajú boj o play off, nad pravdepodobne priamym súperom o záverečnú miestenku dokázali pred domácim publikom 92:82.

Lučenec pricestoval do hlavného mesta bez Garricka Simsa a už tak oklieštenú zostavu oslabil predčasný koniec Jána Zorvana, ktorý skončil v zápase pre diskvalifikačný faul. Aj napriek týmto faktom vzdorovali Karlovke až do záverečných minút. „Nebránili sme dobre, neposúvali sme si loptu tak, ako sme mali. Preto sme aj prehrali. Rozhodla tiež naša užšia rotácia, ale bojovali sme zo všetkých síl. Nemôžeme sa na to vyhovárať. Treba zabrať, nech je akákoľvek situácia,“ zhodnotil hosťujúci rozohrávač Rashun Davis.

Zverenci Petra Ivanoviča diktovali v úvode tempo, prvú štvrtinu vyhrali rozdielom trinástich bodov, ale v ďalšom priebehu to nemali proti Lučencu ľahké. „Veľmi dôležité víťazstvo pre nás. Vstup bol dobrý, útok nám išiel jednoducho, v obrane sme ich udržali. Minulý týždeň nám to nevyšlo, stratili sme body. To je minulosť, podali sme lepší výkon. Súper mal však stále prevahu v hre 1 na 1, kde sme ich my nevedeli ubrániť. V útočných doskokoch sme im dovolili mnoho druhých šancí. Keď sme tieto aspekty zlepšili a začali hrať trochu rýchlejšie, jednoduchšie do útoku, tak sa to mierne naklonilo na našu stranu a dokázali sme to vyhrať,“ vyjadril sa Michal Kožár z domácej Karlovky.

Lučenčania po prestávke sťahovali krok po kroku, dokonca v jednom momente prehrávali rozdielom bodu (58:59). „Lučenec zagresívnil hru v druhom polčase, vytiahol obranu trochu vyššie a našich rozohrávačov pressoval. Mali sme mierne problémy pri zakladaní akcie, ale keď sme hrali jednoducho a nekomplikovali sme to zbytočne, tak to bola voda na náš mlyn. Súpera to položilo a ten sa potom opäť stiahol do obrany,“ povedal Kožár. Potom však prišla 11-bodová šnúra, ktorá ich opäť dostala do komfortného vedenia. „Tabuľka strelcov to ukazuje, piati hráči dali cez desať bodov. Bol to tiež rozhodujúci faktor, v útoku zabrala celá päťka a súper tým pádom nevedel, koho má viac strážiť,“ dodal rozohrávač domácich.

Karlovka odrazila aj záverečný nápor Lučenca a napokon získala veľmi cenné dva body, ktorými znížila stratu práve na svojho sobotňajšieho súpera. „Máme po novom roku trochu v tomto smolu, zranili sa nám dvaja hráči. Nie sme v ideálnej zostave, ale robíme čo môžeme a stále bojujeme o play off,“ myslí si Kožár.

Foto: Martin Šopinec