• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Už šiesty tohtosezónny súboj Komárna s Levicami vyznel tentoraz lepšie pre „obuvníkov“ (91:72). Zverenci Richarda Ďuriša chytili v kľúčovej časti základnej časti skvelú fazónu, proti Patriotom si pripísali na svoje konto už piatu výhru v rade.

Basketbalisti Komárna zvládli v priebehu necelých 48 hodín druhý dôležitý zápas. Najskôr si vybojovali v Slovinsku postup do finále Alpsko-jadranského pohára, ligové víťazstvo nad Levicami ich priblížilo k štvrtej pozícii a výhode domáceho prostredia vo štvrťfinále play off. „Postúpiť do finále tiež má svoju cenu, bijeme sa s Levicami o štvrté miesto. Z tohto pohľadu sme radi, že sme zvíťazili. Bola to dôležitá výhra,“ zhodnotil stretnutie najlepší strelec domácich Andrej Kuffa.

Domáci mali skvelý úvod do stretnutia, prvé body dali síce hostia, ale potom prišla 12-bodová šnúra Komárna. Patrioti sa nevedeli dostať do rytmu a tiež mali veľké problémy vysporiadať sa s agresívnou a nátlakovou hrou súpera. „Hrali lepšie ako my. Na našej strane bolo veľké množstvo chýb v obrane, niektorí hráči urobili kľúčové chyby, vrátane mňa. Na toto sme doplatili, Komárno hralo tvrdšie. Musíme hrať lepšie, pokiaľ chceme víťaziť,“ vyjadril sa hosťujúci pivot Mychal Ammons.

Presne opačný priebeh ako prvá štvrtina (30:13) mala druhá časť duelu, Levice sa otriasli zo zlého úvodu a šnúrou 17:3 sa dokázali dotiahnuť aj na rozdiel troch bodov. „Ako keby sme sa trochu uspokojili, Levice začali lepšie organizovať pick and roll, z čoho nám dali niektoré koše s faulom. Vzchopili sme sa však, opäť sme ich natiahli na plus dvanásť do polčasu. Potom sme si to už viac-menej udržali,“ povedal Kuffa.

Opäť sa však zopakoval scenár ako z prvej 10-minútovky, zverenci Richarda Ďuriša zachytili po prestávke vstup, s vysokou úspešnosťou streľby sa bez väčších problémov definitívne odpútali od svojho rivala. „Bolo to o tom, že sme opäť nastúpili s energiou. Niekedy je na škodu vyhrať prvú štvrtinu 30:13, mysleli sme si totiž, že to bude ľahký zápas. Levice sú tím, ktorý sa nikdy nevzdáva a ani sa nevzdali,“ uviedol hráč Komárna. Hostia prejavili náznaky obratu, ale tie trvali len krátkodobo. „Bolo to o otvorených strelách, proste pri našich rotáciách sme neboli tam, kde sme mali byť. Chalani si nepokrývali svoje miesta, celkovo šlo o zlú tímovú defenzívu. Pokiaľ niekto dá takmer 50 bodov za polčas, tak je ťažké ho poraziť,“ myslí si Ammons.

K víťazstvu levického tímu nepomohla ani nová posila T.J. Bannister, ktorá sa hneď vo svojom úvodnom zápase predstavila proti svojmu bývalému celku. „T.J. je dobrý, páči sa mi jeho hra. V prvom rade rozdáva prihrávky ako skóruje. Vie ako má viesť útok, potrebuje sa len dostať do svojho tempa. Každým zápasom sa bude zlepšovať. Odviedol dobrú prácu v zápase,“ povedal na jeho adresu Ammons. Komárno zaknihovalo piatu ligovú výhru za seba, na svojho štvrtkového súpera stráca aktuálne tri body, majú však zápas k dobru. „Nepozeráme sa hlavne na to, koľko sme vyhrali. Ideme od zápasu k zápasu. V sobotu nás čaká ťažké stretnutie v Prievidzi, ktorá opäť chytá formu,“ vyjadril sa na záver Kuffa.

Highlighty zo zápasu Komárno – Levice:

Foto: Lukáš Droppan