• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

“Takéto výsledky a lá NBA sa musia divákom páčiť. Nám trénerom už menej,” poznamenal po sobotňajšom víťazstve 106:94 nad Svitom tréner KB Košice Richard Leško.

Hlavne s výhľadom na blížiace sa play-off veľmi dobre vie, že inkasovať takmer sto bodov na domácej palubovke by sa nemuselo vyplatiť. Pravda, proti Svitu nešlo o nejakú veľkú drámu a až na úvod zápasu mali Býci stretnutie pevne vo svojich rukách.

“Útok bol fajn, v obrane sme však určite neukázali svoju najlepšiu hru. Som rád, že nám padali trojky a hráči pobavili divákov aj priam exhibičnými akciami. Blíži sa však obdobie, kedy sa nebudeme opierať o takéto veci. Teší nás teda víťazstvo, ale musíme pokračovať v práci na zlepšovaní ostatných vecí,” pokračoval Leško.

Svit predstavuje pre Košice nepríjemného súpera a vo dvoch z štyroch predošlých vzájomných dueloch sezóny išlo o poriadne drámy. V úvodnom súboji pod Tatrami vyhrala Iskra strelou v poslednej sekunde, v semifinále Slovenského pohára v Bratislave naopak zvládli záverečnú drámu lepšie Býci.

“Ten zápas sme si dobre pamätali a aj preto sme sa pripravovali na ťažký zápas,” rozhovoril sa s 31 bodmi najlepší strelec stretnutia Stefan Matovič. “Ťažký zápas to aj naozaj bol a hlavne v úvode sme hrali v obrane veľmi nedôrazne. Postupne sme pritvrdili a výsledok sme otočili v náš prospech. Ťažili sme zo svojej rýchlosti a ukázali sme, že tých 90 až 100 bodov dokážeme strieľať pravidelne. Zápasy by nám však mala vyhrávať obrana. Som rád, že sme natiahli víťaznú sériu a snáď ju potiahneme aj ďalej.”

Záverečnú ďakovačku už absolvoval srbský pivot so synom v náručí. “Spoločne s mamou za mnou prišli pred pár dňami a mali by tu ostať približne týždeň. Možno práve vďaka príchodu synčeka som podal takýto výkon,” pousmial sa Stefan.

A nielen Matovičovi dodala prítomnosť potomka magickú silu. Z hľadiska držala svoju tatovi palce aj dcérka Milana Žiaka, ktorý s jej podporou zasypal Svit trojkami. Zo svojich 24 bodov zaznamenal až 21 strelami spoza perimetra.

“Musím porozmýšľať čo som robil a jedol pred zápasom. Aby som to potom mohol opakovať častejšie,” pousmial sa Miňo. “Samozrejme energiu navyše mi dodala aj prítomnosť najbližších na zápase. Som rád, že nám to padalo a toto víťazstvo venujeme Stefanovi. Sme radi, že za ním prišiel synček a že sme sa mu mohli predviesť v takomto svetle.”

Premiéru v žlto-červenom drese absolvoval Bosniak Marko Vukovič. Z bodov sa síce zatiaľ netešil, ale takmer deviatimi minútami na ihrisku pomohol odbremeniť opory tímu. A práve to je jeho hlavná úloha počas záskoku za zraneného Radenka Pilčeviča.

“Nemá to ľahké, pretože naskakuje na rozbehnutý vlak. Nie je tu na body, ale pomáha nám na rozohrávke. Napomohol rotácii a dobre zapadol aj do šatne,” uviedol Žiak.

Košická víťazná séria trvá už desať zápasov, no tréner Richard Leško pekné číslo nepreceňuje.

“Je príjemné vyhrávať, ale väčšina mužstiev už upiera svoj zrak smerom k play-off. Táto séria teda nie je podstatná. Rozhodujúce bude to, čo predvedieme v kľúčovej fáze sezóny,” dodal Richard Leško.

Najbližší zápas odohrajú Košičania v stredu v Spišskej Novej Vsi. Doma sa potom predstavia opäť v sobotu proti Komárnu.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk