• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V poradí 118. derby medzi Handlovou a Prievidzou prinieslo víťazstvo hosťujúceho celku, zverenci trénera Ryana Pannoneho triumfovali po výsledku 88:73.

Prievidžania išli za dvoma bodmi už od úvodu, ale Handlová sa držala na dostrel až do záverečnej 10-minútovky. V nej urobili hostia rozhodujúci krok na ceste za druhou výhrou za sebou. „Prvá štvrtina bola vyrovnaná, mali sme však príliš veľa faulov. Keby sme sa ich vyvarovali, tak sme si mohli už skôr vypracovať nejaký väčší náskok. Myslím si, že sme držali Handlovú v zápase svojimi vlastnými chybami. V druhom polčase sme však zlepšili našu hru a podarilo sa nám zvýrazniť svoje vedenie, ktoré sme už potom udržali až do konca,“ zhodnotil zápas krídelník Prievidze Jaroslav Musil.

Domácim sa stretnutie až tak nevydarilo a Handlová si zapísala tretiu prehru v sezóne, z toho druhú pred vlastným publikom za sebou. „Určite sme mali aj na výhru. Bohužiaľ, nedodržali sme niektoré veci, na ktorých sme sa dohodli. V druhej štvrtine sme poľavili a súper to využil. Potom si už strážil náskok. Atmosféra zápasu bola výborná, hala bola plná. Mrzí ma, že sa nám nepodarilo zvíťaziť. Zápas som bral ako každý iný. Jasné, že si uvedomujem, že som v Prievidzi strávil nejaké trénerské roky, ale teraz som kormidelníkom Handlovej, tak pracujem pre tento klub,“ vyjadril sa tréner Handlovej Krunoslav Krajnovič.

Prievidza má už od začiatku tejto sezóny problémy so zraneniami. V Handlovej absentoval Marek Jašš, na dlhšie vypadol ďalší Slovák rozohrávač Branislav Pipíška, viacerí tiež bojovali so sebazaprením. „V basketbale to tak býva. Snažíme sa s tým nejako vyrovnať, robíme čo sa dá. Neviem, či sa to dá ovplyvniť. Dúfam, že sa to nejako prelomí a už nás nebudú vo zvyšku sezóny trápiť absencie hráčov. Je to dôležité aj preto, že sa stále zohrávame, v tíme je veľa nových hráčov vrátane mňa. Treba asi ešte chvíľu počkať, kým sa to zosúladí, kým každý pochopí, kde je jeho miesto. Potom očakávam, že budeme hrať ešte lepšie a aj výsledky prídu,“ dodal Musil.

Za Prievidzu ešte nenastúpila nová posila Američan Jarquez Smith. Handlová už naopak hrala s Chorvátom Tomislavom Gabričom, ktorý nahradil Američana Douga Brooksa. „S Brooksom sme sa museli rozlúčiť, lebo porušoval disciplínu. Nedalo sa na neho spoľahnúť. Keď môžu dodržiavať pravidlá iní, musí aj on. Gabrič je tu len pár dní, ešte ho nemôžeme hodnotiť. Musí sa zohrať so spoluhráčmi. Verím, že celkovo sa náš herný prejav bude časom zlepšovať,“ uzavrel hodnotenie kormidelník Handlovej Krajnovič.

Čo ukázal zápas: Lepšiu exekúciu trojbodovej streľby a trestných hodov v podaní Prievidze. Hostia tiež mali menší počet stratených lôpt, čo sa v konečnom meradle ukázalo ako jeden z kľúčových faktorov duelu.

Foto: Vladimír Horváth