• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Líder Eurovia SBL Inter Bratislava potvrdil svoje tabuľkové postavenie, keď aj v treťom vzájomnom meraní síl zdolal Prievidzu. Z pohľadu aktuálnej sezóny to bol medzi nimi najjednoznačnejší zápas, „žlto-čierni“ v ňom triumfovali 93:75.

Základ úspechu pre zverencov trénera Olivera Vidina bol v prvej štvrtine, ktorá skončila priepastným rozdielom 37:14. Od toho sa odvíjal ďalší priebeh duelu, Prievidza sa v ňom totiž márne snažila stiahnuť dvojciferné manko. Inter si bezpečne kontroloval zápas a napokon dokráčal k dôležitým dvom bodom. „Po vydarenej prvej štvrtine sa nám hralo v ďalšom priebehu uvoľnenejšie. Boli sme však obozretní, lebo v basketbale sa stáva aj to, že takéto zápasy sa tiež dajú prehrať. Prievidza postupne ukrajovala z nášho náskoku. Potom sme však nedovolili, aby sa stal nejaký veľký zvrat a víťazstvo sme už ustrážili. Som rád, že pred sviatkami sa nám podarilo zvíťaziť,“ hodnotil duel krídelník hostí Marek Kozlík.

Pre Prievidzu sa skončila séria troch víťazstiev v rade, strata bodov znamená priblíženie Komárna a Svitu na štvrté miesto v tabuľke. „Interu sa v úvode zápasu darila trojková streľba, nevedeli sme ich zastaviť. Celý zápas bol o tom, že v prvej štvrtine nám ušli, potom sme sa snažili k nim priblížiť, ale už sa to nepodarilo. V ďalšej časti stretnutia sme sa zlepšili aj v obrane aj v útoku, ale náskok si už súper udržal. Škoda, nezahrali sme podľa predstáv, verím, že nabudúce to bude lepšie,“ povedal prievidzský krídelník Marek Jašš.

Inter opäť raz ukázal, prečo je na čele tabuľky a prečo má na konte len dve prehry. Po nevydarenom zápase v Košiciach sa totiž rýchlo otriasol a z Prievidze si odniesol v poradí štvrtý triumf v rade. „Darí sa nám, máme pohodu, veríme si. Každý z hráčov je dobre naladený. Nadviazali sme na predchádzajúcu sezónu. Už v nej sme mali kvalitný káder a postupne sme sa zohrávali. Tento rok do kádra pribudli len dvaja noví hráči. Do zohratého tímu tak prišli dvaja kvalitní hráči, ktorí do družstva vhodne zapadli. Ja som vedel, že budeme v tejto sezóne veľmi silní. To, že máme v takejto kvalitnej súťaži zatiaľ len dve prehry, je toho dôkazom. Teším sa z toho, že sa nám takto darí,“ hovoril o doterajších výsledkoch Kozlík.

Hra Prievidze prešla citeľným zlepšením od začiatku sezóny, ale výsledky proti tabuľkovo vyššie postaveným tímom nasvedčujú, že ešte je na čom pracovať. „Prehra s Interom nás samozrejme nepotešila, ale neberieme ju nejako tragicky. Musíme sa sústrediť na ďalšie zápasy. Každý jeden duel je pre nás dôležitý, budeme sa snažiť znova bodovo zabrať naplno,“ uzavrel hodnotenie Jašš.

Čo ukázal zápas: Jasne lepšia úspešnosť Interu za tri body, v porovnaní so súperom ich predčili o 23%. Hostia hrali aj tímovejšie – 27 asistencií a z bodov po stratách vyťažili až 28 bodov. Prievidza v rovnakom ukazovateli len 14 bodov.

Highlighty zo zápasu Prievidza – Inter:

Foto: Samuel Alexander Petráš