• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Handlovej si v sobotu večer mohli vychutnať premiérové víťazstvo pred domácim publikom. Nerodilo sa však ľahko, Komárno aj napriek oklieštenej zostave bojovalo až do samotného záveru. Baník však nepripustil ďalšiu stratu bodov, napokon si zaknihoval triumf po výsledku 89:84.

Tréner Branko Maksimovič už mal k dispozícii všetkých hráčov, po absencii sa vrátila do zostavy dvojica Filip Halada a Jakub Petráš. Úvod stretnutia však patril hosťom, na Hornú Nitru pricestovali len so sedmičkou zdravých hráčov, no bojovnosťou viedli a po celý čas boli v hre. Pre zranenia stále chýba štvorica Lukáš Bolek, Nini Gabrijel, Svetozar Stamenkovič a Boban Tomič. Navyše družstvo musela predčasne opustiť americká dvojica Bradley Hayes a Deondre Hay, nová posila Austin Williams sa k „obuvníkom“ pripojí až na začiatku nového týždňa.

„V prvom rade, chcem pogratulovať Handlovej k výhre. Z oboch strán to bol bojovný výkon. Máme určité zdravotné problémy, ktoré sa snažíme riešiť. Chýba nám štvorica kľúčových hráčov, ktorých veľmi potrebujeme Najväčší problém vidím v tom, že nemôžeme hrať na tréningoch 5 na 5. V zápase bolo dôležité to, že sme hrali kolektívny a tímový basketbal. Zomkli sme sa a hrali sme ako tím, preto chcem poďakovať svojim spoluhráčom za hru, ktorú odviedli na palubovke,“ vyjadril sa k stretnutiu krídelník Komárna Filip Halmeš.

O vyrovnanosti stretnutia svedčí aj fakt, že ani jeden tím neviedol o viac ako osem bodov. Handlová mala predsa len dlhšiu dobu mierne navrch, taktika strieľať viac za tri ako za dva body priniesla svoj želaný efekt. Svoj najlepší duel v sezóne odohral v domácom drese Saša Jankovič, autor 25 bodov.

IMG 0078

„Krásny pocit konečne vyhrať doma. Dlžili sme to hlavne našim fanúšikom, ktorí nás podporujú v dobrom, aj v zlom. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj naďalej. Musíme sa nastaviť v hlave, že je to náš doma a že už nikomu nedovolíme odniesť dva body z našej palubovky. Vedeli sme, že súper príde v oklieštenej zostave, ale pripravovali sme sa zodpovedne, ako keby boli kompletní. Komárno nám však na čele so skvelým Bowmanom robilo pod košom dosť problémov. Ukázalo sa, že má kvalitu a do posledných sekúnd nás donútili bojovať o výhru. Na konci sme zahrali skvelo v obrane, premenili sme otvorené strely a zaslúžene vyhrali,“ uviedol Jankovič.

Rozhodujúce okamihy prišli v záverečnej štvorminútovke, najskôr Halmeš upravoval na 78:75 z pohľadu hostí. Lenže Mitrovič a Mrviš odpovedali úspešnými pokusmi za tri body. Komárno sa ešte nadýchlo k tlaku, ale definitívu výhry spečatil piatimi bodmi v rade Jankovič.

„Handlová dala na konci poslednej štvrtiny dôležité trojky, ktoré jej pomohli k víťazstvu. Aj o tom je basketbal,“ skonštatoval Halmeš.

IMG 0098

Baník je tak podľa všetkého z najhoršieho vonku, po výhre u súpera sa dočkal už aj doma. Teraz má pred sebou solídnu porciu stretnutí pred svojimi fanúšikmi, v novembri odohrajú 4 z 6 zápasov doma. „Máme dve výhry po sebe. Sme radi za to, ale musíme ďalej tvrdo makať, lebo nás čaká ťažký zápas proti kvalitnej Žiline. Musíme sa čo najlepšie pripraviť, aby sme udržali víťaznú šnúru čo najdlhšie,“ burcuje Jankovič.

Komárno sa krčí momentálne na predposlednom mieste tabuľky, o domácu neporaziteľnosť zabojujú v stredu pred televíznymi kamerami proti Leviciam. „V stredu nás čaká ťažký súper, na ktorého sa budeme dôkladne pripravovať. Budeme hrať pred domácim publikom, ktoré veľmi potrebujeme. Williams sa pripojí začiatok týždňa a verím, že nám v zápase pomôže,“ uzatvoril Halmeš.

Foto: Lenka Molnárová