• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Súboj druhej Žiliny s prvým Interom Bratislava bol ťahákom programu 7. kola SBL, ale napokon mal celkom jasný priebeh. Majster totiž rýchlo zabudol na nedávne dve prehry, po výsledku 97:74 prerušil víťaznú sériu Slávie pred domácim publikom.

Inter mal navrch už od úvodnej štvrtiny, ale domáci basketbalisti sa počas celého prvého polčasu držali na dostrel. O osude stretnutia sa rozhodlo najmä na začiatku druhého polčasu, kde sa bratislavskému tímu podarilo získať 9-bodovou šnúrou rozhodujúci náskok. „Žlto-čierni“ už nastúpili aj s uzdravenými Goranom Bulatovičom a Stevenom Browningom. Ich širšia rotácia sa v zápase hneď prejavila.

„Išli sme do Žiliny s tým, že to určite nebude ľahký zápas. Vedeli sme, že doma mali na svojom konte štyri výhry a aj to, že je to zápas druhého s prvým. Po dvoch prehrách - v lige a v Európskom pohári FIBA, sme sa sústredili na to, aby sme sa naladili na víťaznú vlnu. Cez polčas sme si v kabíne povedali čo musíme robiť lepšie, čoho sa máme vyvarovať do ďalších minút zápasu. Bolo to najmä o zbytočných stratách lôpt a v niektorých fázach o nie celkom dobrej obrane. Výhra je pre nás veľmi dôležitá,“ povedal krídelník víťazného tímu Marek Kozlík.

Žilinčania doplatili na horšiu streľbu za tri body, ale aj na fakt, že väčšina legionárov zaostala za svojimi štatistickými priemermi. Domácim sa navyše nedarilo prenikať do veľmi dobre organizovanej obrany súpera.

„V obrane boli agresívnejší ako my. Trápili sme sa s rozohrávkou, nehrali sme našu hru. V tretej štvrtine Inter natiahol náskok a už si ho ustrážil do konca zápasu. Nepodarilo sa nám nadviazať na víťazný duel proti Prievidzi. Každý zápas je iný, teraz nám to nevychádzalo tak, ako v stredu. Inter dokázal svoju kvalitu. Výsledok hovorí za všetko,“ hodnotil domáci Jakub Merešš.

IMG 7445

Inter pokračuje v nabitom programe. V stredu hral v Európskom pohári FIBA v Holandsku, kde podľahol Leidenu 67:80. V utorok už cestuje do Portugalska, kde si zmeria sily s Benficou Lisabon.

„Zatiaľ únavu necítime. Máme celkom mladé družstvo, sme dobre kondične pripravení. Vôbec nebolo vidieť, že by mal niekto problémy udržať tempo zápasu. Dôležitá bola aj mentálna príprava. Povedali sme si, že po dvoch prehrách nemôže prísť ďalšia. Po stratách bodov sme si vstúpili do svedomia, možno sme sa trochu viac koncentrovali. Nakoniec sa to aj prejavilo na výsledku,“ dodal Kozlík.

IMG 7417

Žilina po výborných výsledkoch na domácej palubovke, pocítila silu majstrovského Interu. Po štyroch domácich výhrach hráči aj realizačný tím videli, kde majú ešte rezervy.

„Základom je hodiť túto prehru za hlavu, príliš sa ňou nezaťažovať. V hlave už máme ďalšie stretnutie, ktoré odohráme v stredu v Handlovej. Stále máme na čom pracovať, musíme sa ďalej snažiť zlepšovať. Ešte je priskoro niečo hodnotiť, sezóna je pred nami. Jadro tímu zostalo z predchádzajúcej sezóny, poznáme sa. Sme dobrá partia aj mimo kabíny. Myslím, že to bude fungovať,“ uzavrel Merešš.

Foto: Jakub Ruman