• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prvého predĺženia sezóny sme sa dočkali až v 22. kole a možno povedať, že malo nečakaných aktérov. Pri pohľade na tabuľku sa totiž očakával v zápase Spišských Rytierov s Interom Bratislava odlišný scenár. „Žlto-čierni“ mali na dosah veľký triumf, ale „Novovešťania“ v správnom momente zabrali a po výsledku 79:75 môžu pokojnejšie sviatkovať.

Stretnutia Spišskej Novej Vsi s Interom nemôžu byť v tejto sezóne odlišnejšie. Najskôr bratislavský celok v úvode sezóny zaskočil svojho ligového rivala, následne Rytieri predviedli dominantnú jazdu a teraz rozhodovalo o víťazovi až predĺženie.

„Očakával som ťažký zápas. Ocitli sme sa v inej situácii ako v októbri, keď sme nad Interom vyhrali o 30 bodov. Vtedy sme boli v pohode, naši hráči boli vo forme, darilo sa nám. Inter je teraz tiež iným mužstvom. Majú nového trénera, Oleg Meleščenko je výborný a skúsený tréner. Hrajú lepšie, agresívnejšie, sú lepším tímom. Veľmi sa teším, že sa nám napokon podarilo vyhrať. Výhra, keď sa vám až tak nedarí a hráte napríklad bez Michala Baťku, sa počíta. Jednoducho, veľa vecí sa nám nedarilo, súper hral výborne a aj tak sme vyhrali. Som za to rád,“ neskrýval radosť domáci kouč Teo Hojč.

Na zisk dvoch bodov sa však museli narobiť. Interisti sa otriasli z výraznejšieho nástupu súpera v prvom polčase, v tom druhom boli evidentne lepším tímom oni. Necelé štyri minúty pred koncom viedli o 6 bodov, 39 sekúnd pred koncom to bolo stále o 3 body v prospech hostí.

2

„O víťazstvo sme prišli vlastnými chybami. Nesplnili sme to, na čom sme sa dohodli a niektoré veci nám nevyšli. Nešlo o to, že chlapci nedodržali pokyny, ale nepodarilo sa nám zakončiť dôležité akcie. Dá sa možno povedať, že rozhodla trochu aj neskúsenosť tímu, bolo tam však viac faktorov, ktoré rozhodli. Budeme pokračovať v našej práci a dúfam, že sa budeme postupne zlepšovať,“ zhodnotil stretnutie hosťujúci kormidelník Oleg Meleščenko.

Jeho zverenci mali šance na to, aby ukončili zápas už v riadnom hracom čase. Richard Körner však v závere štvrtej štvrtiny nepremenil svoj pokus. Domáci Tomáš Mrviš mal následne na dosah potenciálnu rozhodujúcu strelu, trojku však trafil pár stotín sekundy po klaksóne. V predĺžení to zobrala napokon na svoje plecia americká dvojica Jarvis Garrett a Delano Spencer.

1

„Stále nie sme v takej fyzickej kondícii, ako sme boli pred nútenou karanténou. Myslel som si, že sa do plnej kondície dostaneme trochu skôr, ale situácia je takáto. Verím, že sa to bude každým dňom zlepšovať. Hrali sme aj bez Baťku, takže víťazstvo nad Interom si veľmi vážim. Nie vždy vyhrá favorit stretnutie jednoznačným výsledkom. To sa deje aj vo svetovom basketbale. Jasné, že by sa mi viac páčilo, keby sme vyhrali o 10 alebo 20 bodov. Ale aj výhra po dramatickom priebehu a predĺžení sa ráta, možno aj viac,“ prezradil tréner Rytierov.

Bol to vydretý boj, ktorý poukazuje na to, že tímy sa vyrovnávajú a už ani doma sa výhry nerodia ľahko. Bratislavčania napríklad predvádzajú pod Meleščenkom úplne iný basketbal a postupne sa k nemu dostavujú aj výsledky. O to väčšia škoda, že si potenciálne veľké víťazstvo nechali ujsť pomedzi prsty.

1

„Dúfam, že náš herný prejav a výsledky dajú chlapcom sebadôveru a vieru vo vlastné sily. Áno, môžem povedať, že trochu už vidím, že hráči začínajú chápať moju filozofiu. Ešte sme ďaleko od cieľa, ale krok po kroku sa k nemu môžeme približovať. Dúfam, že hráči vedia, že sme na správnej ceste,“ uzatvoril hodnotenie zápasu kouč Interu.

Highlighty zo zápasu Rytieri - Inter:

Foto: Barbora Klorusová