• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Bol to posledný zápas Prievidze pred korona prestávkou, keď prehrala proti svojmu tradičnému rivalovi. V Handlovej sa po viac ako troch týždňoch ocitla opäť, tentoraz však to bol prvý duel po vynútenom voľne. A nemohol pre Prievidzu dopadnúť lepšie, aj keď to bola dráma do poslednej sekundy. Po výsledku 87:84 si odnášala mimoriadne cenný triumf.

Hornonitrianske derby už tradične nemáva favorita, čo sa len potvrdilo pri pohľade na dianie na palubovke. Handlová síce zachytila úvod, ale druhá štvrtina bola v réžii Prievidze. Tretia 10-minútovka patrila opäť „baníkom“, vyhrali ju o 20 bodov a už sa zdalo, že úhlavného rivala zlomili. Deväťbodové vedenie však neudržali, v správnej chvíli totiž zapli zverenci trénera Maroša Helmecyho. To, že Prievidza vydržala fyzicky až do konca, bolo trochu prekvapenie, lebo do ligového kolotoča sa vrátili po vynútenej prestávke.

„Som veľmi rád, že sme stretnutie zvládli. Pokiaľ ide o koronavírus, tak nikto z nás nemal nejaký ťažký priebeh. Boli tam teploty, bolesti tela, niektorí sme stratili čuch a chuť. Možno aj preto sa tento výpadok na nás až tak markantne neprejavil. Počkajme si však na ďalšie dni. Verím však, že by to už mohlo byť v poriadku. Čakajú nás však veľmi ťažké zápasy na palubovkách súperov,“ povedal rozohrávač hostí Matej Majerčák.

Do zápasového diania sa pritom domácim vrátila aj kľúčová opora tímu - Goran Bulatovič. Pre svalové zranenie absentoval v piatich dueloch, jeho návrat mu však nevyšiel podľa predstáv.

„Vstup do zápasu sa nám nevydaril. Boli sme málo agresívni, Prievidza prišla s väčšou energiou. Od derby by som očakával, že na domácej palubovke vstúpime do zápasu oveľa aktívnejšie, bojovnejšie. Všetko sa to vylepšilo v tretej štvrtine, tak sme mali hrať od začiatku. Potom sme sa však akoby vrátili do módu z úvodu stretnutia. Súper bol potom znova rýchlejší, agresívnejší a napokon zaslúžene vyhral,“ zhodnotil Bulatovič.

image006

Prievidza odohrala posledný zápas pred karanténou 14. decembra, zhodou okolností tiež v Handlovej. Vtedy prehrala o 14 bodov a aj teraz to v záverečnej štvrtine vyzeralo na prehru. V správnej chvíli prišiel obrat s víťazným koncom, po ktorom sa skončila trojzápasová šnúra prehier a zároveň to bol premiérový triumf tímu na palubovke súpera v tejto sezóne.

„Neviem, kde sa to v nás ešte zobralo. Každý si siahol na dno svojich síl. Nebolo jednoduché hrať takmer po mesiaci vynútenej karantény súťažný zápas. Keď sme sa už začali v skóre približovať, začali sme veriť, že by sme mohli zápas ešte získať na svoju stranu. Silou vôle sme to nakoniec dotlačili k výhre,“ dodal Majerčák.

image009

Handlová tak nevyužila možnosť priblížiť sa svojmu sokovi a zostáva tak na poslednom mieste tabuľky. V porovnaní s Prievidzou má pri rovnakom počte víťazstiev o štyri prehry viac. Aj preto bol vzájomný zápas mimoriadne dôležitý.

„Možno niektorým našim hráčom chýbajú skúsenosti. Možno preto nedokážeme zabrať v niektorých dôležitých dueloch. Často nám chýba energia, ale niekedy vieme zahrať aj výborne, ako napríklad proti Spišskej Novej Vsi. Verím, že sa zomkneme, zabojujeme a aj výsledky sa zlepšia,“ uzavrel Bulatovič.

Highlighty zo zápasu Handlová - Prievidza:

Foto: Lenka Molnárová