• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Posledný proti prvému, podľa tabuľkových predpokladov bol favorit jasný, ale na to sa v tejto sezóne v SBL moc nehrá. Každý dokáže zdolať každého, o čom sa mohli presvedčiť Levice. Handlová si totiž pripravila na nich ofenzívnu kanonádu, nadelila im 100 bodov a pripravila ich o post lídra súťaže.

Veľa naznačil už úvod do stretnutia, ktorý „baníkom“ vyšiel. Práve od toho sa v ďalšom priebehu odpichli, bez výraznejších zaváhaní ustáli aj nápor súpera, keďže v útoku si viacerí jednotlivci vybrali svoj deň. Cez 20-bodovú hranicu sa dostali traja strelci (Aleksandar Zečevič, Nikola Rakočevič, Saša Jankovič), ktorým sekundovali ďalší dvaja dvojciferní hráči (Dušan Vicentič, Dalibor Hlivák). Tu niekde možno hľadať základ konečného výsledku - 100:87.

„Po mentálnej stránke veľmi dôležitá výhra, keďže bola proti lídrovi súťaže. Verím, že nás nakopne k ďalším víťazstvám. Hral sa hlavne útočný basketbal, čo určite potešil divákov pred obrazovkami. Rozhodla naša veľká energia, ktorú sme ukázali na oboch stranách palubovky. Úvod nám vyšiel parádne, keď nastúpime s takou energiou a bojovnosťou, tak môžeme byť nebezpeční pre každé družstvo v tejto vyrovnanej lige. Vo veľa stretnutiach sa nám udial opak, začali sme hrať vtedy, keď súper odišiel na 10 - 15 bodov, čo bolo potom ťažké na otáčanie. Našťastie, konečne sme zabrali od začiatku,“ zhodnotil stretnutie krídelník Handlovej Saša Jankovič.

Patriotom opäť raz chýbal pod košom Boris Bojanovský, vďaka čomu aj bolo vidieť, že tím nebol evidentne vo svojej koži. Po ofenzívnej stránke to bol zo strany Levíc štandard, ale defenzíva v týchto dňoch evidentne nie je skalopevná, ako tomu bolo zvykom. Súperovi dovolili až 15 úspešných pokusov za tri body.

 image013

„Jednoznačne nám zlyhala obrana, 100 bodov je príliš veľa. Vieme, akým basketbalom sa Handlová prezentuje a aj napriek tomu, sme ich silné stránky nezastavili. Dovolil sme domácim sa dostať do pohody. Chceli sme si preberaním v obrane pomôcť a limitovať ich streľbu za 3 body, čo sa nám ale vôbec nedarilo. Musíme sa pozrieť na video a roznalyzovať si to. Boli v hernej pohode a nám sa už nepodarilo vrátiť do zápasu,“ zamyslel sa nad stretnutím hosťujúci pivot Viktor Juríček.

Handlová potrebovala bezpodmienečne uspieť, nedávne výsledky totiž nevzbudzovali príliš veľa optimizmu a keď sa k tomu pridali víťazstvá Prievidze, tak boj o 6. priečku sa pre nich komplikoval. Z tohto pohľadu je tak zaujímavé, ako sebavedomo proti lídrovi súťaže vyzerali „baníci“.

 image021

„Cítili sme sa výborne a hrali tímovo, posúvali sme si loptu a boli nebezpeční na všetkých pozíciách. Každý hráč, ktorý nastúpil, tak spravil niečo dobré pre tím a bol prínosom pri výhre. Takto musíme aj naďalej pokračovať, lebo jedine ako tím máme šancu vyhrávať proti kvalitným tímom, ako sú Levice. Víťazstvo nám určite pomôže, teraz je na nás ukázať, že máme charakter a dokážeme s týmto tímom postúpiť do play off. Hlavne na palubovkách súperov nás čakajú ťažké zápasy, nechceme vytvárať žiaden tlak, preto ideme od zápasu k zápasu. Urobíme všetko, aby sme postúpili do play off,“ dodal k zápasu Jankovič.

Patrioti síce zvíťazili nedávno na palubovke Spišských Rytierov, ale aktuálne nie je ich forma ani zďaleka ideálna. Len jeden triumf z predchádzajúcich piatich zápasov, po prehre v Handlovej navyše prišli aspoň nateraz o post lídra SBL. Čo je potrebné podľa Juríčka zlepšiť do budúcna?

„Musíme si postrážiť začiatok zápasu. Bolo ťažké sa do neho vracať a snažiť sa dobehnúť náskok, ktorý si Handlová vytvorila. V útoku sme nemali nejaký veľký problém presadiť sa, dali sme 87 bodov, problémom však bola obrana,“ odpovedal pivot Levíc.

Highlighty zo zápasu Handlová - Patrioti:

Foto: Facebook