• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Domáca dominancia Interu pod taktovkou trénera Olega Meleščenka pokračuje. Bratislavský celok už klope na dvere najlepšej trojky SBL, štvrtému víťazstvu v rade nezabránili ani Rytieri s Máriom Ihringom. Výsledok 89:84 zosadil Spišiakov opäť z čela tabuľky.

Diváci mali možnosť vidieť prostredníctvom internetového prenosu špičkový súboj hviezd ligy. Lautaro Lopez sa len nedávno stal najlepším hráčom za mesiac január, Mário Ihring bol najlepším Slovákom v nedokončenej sezóne 2019/2020. Práve druhý menovaný sa vrátil na naše palubovky a hneď proti svojmu bývalému klubu absolvoval premiéru v drese „Novovešťanov“. Ani on však nedokonal víťazný obrat svojho nového tímu, keďže sa im takmer podarilo zmazať 15-bodový náskok „žlto-čiernych“.

„Hrali sme rozumne, snažili sme sa kontrolovať zápas. V rozhodujúcich chvíľach nám padli ťažké strely. Bol to ofenzívny zápas, som rád, že sa nám tentoraz podarilo zvíťaziť. Možno sme mohli trochu lepšie strážiť vybudovaný náskok, ale podarilo sa nám to napraviť dobrým záverom. Pamätám si na zápas na súperovej palubovke, kde sme prehrali po predĺžení. Teraz sme si koncovku ustrážili a môžeme sa tešiť z dôležitej výhry,“ povedal domáci kapitán Richard Körner.

S blížiacim sa záverom základnej časti naberajú zápasy na kvalite, svedčí o tom aj nesmierne vyrovnané dianie na prvom až piatom mieste. Preto ani nie je možné hovoriť o prekvapeniach, ako napríklad, že Inter zdolal skúsenejší kolektív Spišskej Novej Vsi.

 15

„Rovnako ako sme prehrali, sme mohli aj vyhrať. V rozhodujúcich chvíľach nám chýbalo viac šťastia, Lopez a Fusek premenili v závere ťažké, dobre bránené strely, mojim zverencom to nemôžem vyčítať. Trochu nám chýbal doskok, po návrate Michala Čekovského by sa to mohlo zlepšiť. To, že sme mali dlhšiu prestávku, nám skôr pomohlo. Potrénovali sme a aj sme si trochu oddýchli. Myslím, že výpadok zo zápasového rytmu sme vykompenzovali tréningom. Škoda prehry, ale ideme sa sústrediť na ďalší zápas, gratulujem Interu k výhre,“ hodnotil tréner Spišiakov Teo Hojč.

Ako sme naznačili vyššie, hlavne rozohrávači si ukradli dianie na palubovke pre seba. Ihring sa pri svojom návrate uviedol 24 bodmi a 14 asistenciami, Lopez na to odpovedal 13 bodmi a 15 asistenciami. Nebolo to však len o nich, ale svoj štandard predviedli aj Arnas Beručka, Delano Spencer, či Tomáš Mrviš.

 8

„Na Mária sme si dávali pozor, ale aj tak nám dal 24 bodov. Ukázal svoju kvalitu, je ešte rýchlejší ako pred odchodom do Estónska. Výborne posúval loptu, Spišská Nová Ves s ním bude určite ešte nebezpečnejšia. Zrýchlil jej hru, ťahá loptu do protiútoku, myslím, že bude prínosom pre tím,“ hodnotil Körner, tiež autor 24 bodov.

S príchodom slovenského reprezentanta sa porúčal z rozohrávky Američan Jarvis Garrett. Bez angažmánu nezostal dlho, po pár dňoch sa upísal maďarskému Jászberény. Príchodom Ihringa sa prirodzene ešte zvýši tlak basketbalovej verejnosti na to, aby Rytieri v tomto ročníku dosiahli minimálne na cenný kov.

 2

„Mário priniesol to, čo sme potrebovali. Verím, že postupne sa ešte viac zžije so spoluhráčmi a systémom. Zohrávanie sa potrebuje istý čas. Myslím si, že chlapcom sa s ním hrá veľmi dobre,“ uzavrel Hojč.

Highlighty zo zápasu Inter - Rytieri:

Foto: Vladimír Dorňák