• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Lučenca si opäť zahrajú na záverečnom turnaji Slovenského pohára, vynikajúca a mimoriadne ofenzívna tretia štvrtina ich nasmerovala k celkom hladkému víťazstvu 101:80 nad Svitom.

Prvý polčas bol ako na hojdačke. Lučenec mal dominantný nástup, v 6. minúte už viedol 21:9, ale potom sa dostal k slovu Svit. Bodovým úsekom 16:2 napokon vyhral úvodnú štvrtinu 25:23. V druhej časti to už bolo vyrovnanejšie, na prestávku išli spokojnejší domáci.

„Družstvá sa už poznajú dobre, takže sme vedeli o silných stránkach Svitu, ktoré sme sa snažili eliminovať. Myslím si, že sme zápas zvládli slušne. Začali sme úspešnými strelami za tri body, čo nás pozdvihlo, avšak Svit postavil zónu a istý časový úsek sme sa do nej dosť trápili,“ vyjadril sa hráč Lučenca Róbert Rožánek.

Ako to už býva zvykom, tak v zápasoch Svitu prevládajú ofenzívne chute nad tými defenzívnymi. Inak tomu nebolo ani v Lučenci. Tréner Róbert Ištvánik sa musel vysporiadať s absenciou De'Seana Parsonsa, v prvom polčase ho adekvátne zastúpili spoluhráči.

„V istých úsekoch sme hrali dobre. Skúšali sme rôzne obrany, ale hlavne v úvode sa súper rozstrieľal. Dával nám ľahké body z tranzície. Následne sme zabrali v obrane, z toho sme vybiehali do protiútokov a výsledkom bolo niekoľkých ľahkých košov,“ prezradil svoj pohľad rozohrávač Iskry Daquaise Andrews.

Lc Svit 100

Rozhodujúca z pohľadu konečného výsledku bola tretia 10-minútovka. V nej „pelikáni“ doslova prevalcovali svojho rivala, či už v obrane, ale aj v útoku. Túto časť vyhrali o 14 bodov a vďaka komfortnému vedeniu nepripustili v ďalšom priebehu žiadnu dramatizáciu.

„Zostali sme v zónovej obrane, ale 'zabili' nás trojkami, ktorými otvorili druhý polčas,“ skonštatoval Andrews.

Lučenec bez výraznejších problémov dokráčal k postupu do semifinále Slovenského pohára, tréner Peter Jankovič mohol dať priestor aj všetkým hráčom z lavičky a ako bonus, prekonala sa aj magická stovka. Postaral sa o ňu jeden z najmladších na súpiske – Marko Grenda. Ich semifinálovým súperom na Final Four turnaji bude domáci Inter Bratislava.

„Sme veľmi radi, že sme postúpili a tiež, že sa všetci hráči dostali na palubovku. Treba sa na semifinále pripravovať a najlepšie zopakovať výkon z tohto zápasu,“ dodal na záver Rožánek.

Foto: Branislav Gúgľava