• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Silný nápor domácich, následne poľavenie a prebranie iniciatívy hostí. A potom tvrdý úder v druhom polčase, ktorý rozhodol o osude druhého semifinálového zápasu. Tak možno v stručnosti charakterizovať zatiaľ dianie v sérii Lučenca s Komárnom. Lepšie sa to vyvíja pre víťaza Slovenského pohára, triumf 92:77 ich opäť o čosi bližšie priblížil k účasti v ligovom finále.

Pred televíznymi kamerami „pelikáni“ vyleteli na svojho súpera vo veľkom štýle, rýchlo viedli aj o 14 bodov a bolo vidieť, že chcú urobiť v druhom semifinálovom krátky proces. Ale súper im ďalší bod v sérii neodovzdal len tak jednoducho. „Bol to ťažký zápas. Dôležité bolo, že sme hrali väčšinu času to, na čom sme sa dohodli a aj preto sme vyhrali. V prvej štvrtine sme predviedli kvalitnú obranu, potom sme trochu poľavili a dovolili sme Komárnu sa vrátiť do zápasu. V druhom polčase sme sa vrátili k disciplíne z prvej štvrtiny a výsledok sa dostavil,“ hodnotil po zápase domáci pivot Taylor Johns.

Komárňanská chvíľka prišla v druhej a tretej časti. Nováčikovi sa podarilo nielenže zmazať manko, ale aj vyhrávať o 7 bodov. Drobné taktické zmeny priniesli želaný efekt, lučenecká obrana si nedávala poriadne pozor najmä na Luku Gašiča, Jordena Duffyho a tiež Branislava Pipíšku. Koncovka tretej 10-minútovky ale vrátila „diablov“ tam, kde boli.

„Zápas mal podobný scenár, ako prvý duel v Komárne. Začali sme zle, potom sme sa zlepšili, vyhrali sme polčas. V tretej štvrtine nám to opäť nešlo, bolo to možno slabšou koncentráciou, prehrali sme si to vlastnými chybami. Keď doťahujeme náskok súpera, strácame veľa síl. Fyzicky sme na tom dobre, asi je to všetko v hlave. Bojovali sme aj v poslednej štvrtine, nezvesili sme hlavy, ale už sme nemali dosť času na obrat,“ vyjadril sa rozohrávač Komárna Branislav Pipíška.

LC 15

Lučenec síce nepredviedol trojkovú ofenzívu ako v prvom zápase, na domácej palubovke ale evidentne dominoval pod košom. Celý druhý polčas vyhral o priepastných 20 bodov. Sen o double sa zase raz priblížil, ale séria ešte nie je u konca, čo si uvedomuje aj Johns: „Bol to podobný zápas, ako ten prvý. V druhom polčase sa však ukázalo, že keď hráme svoju hru, tak dokážeme vyhrávať zápasy. Máme pred sebou tretí zápas. Vieme, že to bude náročné, ešte neoslavujeme, sústredíme sa na sobotu. Ešte musíme urobiť jeden krok. Keď budeme hrať tak disciplinovane, ako v druhom polčase, môžeme byť úspešní.“  

Komárno skúšalo fyzickejšiu hru, ale výsledkom bolo, že zápas pre 5 faulov nedohralo až kvarteto v drese BC. Nič ešte nie je pre nováčika stratené, je však jasné, že bude potrebné niečo zmeniť, ak nechce v sobotu končiť sezónu. „Hrali sme fyzicky, agresívne, celú sezónu tvrdo bránime. Niekedy sú na to rozhodcovia prísnejší, inokedy nie. Teraz boli prísni a štyria sme sa vyfaulovali. Do tretieho zápasu dáme všetko, určite sa chceme vrátiť do Lučenca na štvrtý duel,“ dodal na záver Pipíška.

Foto: Branislav Gúgľava