• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prievidza priniesla podľa očakávania zaujímavý a dramatický duel so skvelou koncovkou. V nej rozhodol o zisku dvoch bodov napokon Andrej Kuffa.

Samotný zápas mal zaujímavú zápletku, Prievidza prišla na juh Slovenska bez zraneného Ihringa a k dispozícii ešte nebola ani nová posila Omar Krayem. Komárno začalo výborne po taktickej stránke, v útoku si dobre posúvalo loptu a v obrane efektívne tlačili na súpera. Aj preto vyhrávali v druhej minúte druhej štvrtiny 34:23. Prievidžania však neskladali zbrane, len so sedmičkou hráčov, ktorú rotoval tréner Čurovič dokázali svojmu súperovi zatápať počas celého zápasu. „Ani neviem, kde by som začal. Takúto prehru je veľmi ťažké prijať, oproti porážkam od Interu alebo Košíc. Hrali sme siedmi, veľmi sme bojovali, ale nevyšlo to. Ťažko sa mi hľadajú slová, je to pre nás tvrdá prehra,“ vyjadril sa po prehre hosťujúci rozohrávač Andre Jones.

Prievidza sa dlho nevedela dostať do tempa, čo bola voda na mlyn pre domácich hráčov. V priebehu tretej štvrtiny vyhrávali aj rozdielom 18 bodov, ale rozkúskovanou hrou umožnili majstrovi dokonalý návrat do zápasu. Čo bolo príčinou straty vedenia? „Príčinou bolo to, že Marič začal dávať každú trojku, ktorú vystrelil. Chytili sa, my sme sa trochu trápili. Po prvom polčase, keď sme dali 60 bodov, tak potom nešlo všetko našim smerom. Dva body sú dva body. Neboli sme asi koncentrovaní, proste Prievidza je výborná, je to obhajca titulu. Ak si proti ním niekto dovolí zaváhať na minútu či dve, tak to dokážu hneď využiť. To sa aj stalo,“ odpovedal domáci Andrej Kuffa.

V úvode poslednej štvrtiny sa zverenci trénera Miljana Čuroviča dokonca dostali do vedenia o bod, ale potom ich schladila 12-bodová šnúra domácich. Ako sa neskôr ukázalo, ani to nestačilo na zlomenie súpera. „Nasadenie nám nechýbalo, podarilo sa nám stiahnuť 18-bodové manko, ale nedali sme kľúčové strely, keď to bolo potrebné. Musíme sa ďalej pripravovať, pripojí sa k nám nový rozohrávač. Dúfam, že nám pomôže,“ zamyslel sa Jones. Dve minúty pred koncom po koši Langstona nič nenasvedčovalo tomu, že sa zápas rozhodne až v posledných chvíľach. Lenže prišli individuálne chyby, nepremenené trestné hody a Prievidza dokázala vyrovnať na 99:99.

Posledný útok patril domácim, skvelý nájazd Bobana Tomiča sa košom ešte neskončil, ale v druhom slede dopichol loptu do koša Andrej Kuffa. „Je to super pocit. Zapríčinili sme si vyrovnanú koncovku sami, ale sme radi, že sme na konci vyhrali. Dúfam, že budeme pokračovať v dobrej hre. Musíme doladiť detaily. Prievidza je výborný tím, ale aj našimi chybami sme ich pustili, aby sa vrátili do zápasu. Som rád, že som to rozhodol. V závere to je už o individuálnej zdatnosti. Boban Tomič perfektne prenikol, ja som prišiel iba na doskok. On to v podstate celé vytvoril,“ vyjadril sa autor víťazného pokusu. Hostia už nestihli za necelé tri sekundy vyrovnať, preto odchádzali od vicemajstra s tesnou dvojbodovou prehrou.

Tímy z utorňajšej dohrávky tak pôjdu na Eurovia Slovenský pohár v rozličných rozpoloženiach, Komárno je vo veľkej psychickej pohode, čo ukázalo ofenzívnou silou a tretím triumfom za sebou. Prievidza naproti tomu prehrala tretí zápas za sebou, čo je jav, ktorí sa im v lige už dlhšiu dobu nestal.

Highlighty zo zápasu Komárno – Prievidza:

Foto: Karol Scholtz