Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Šiesta stovka sezóny odolala s vypätím všetkých síl, no Býci mohli byť po víťazstve 99:73 nad Karlovkou spokojní tak či tak. Zápas lídra proti deviatému tímu tabuľky umožnil vybehnúť na palubovku celej zostave a až desiati členovia kádra rozšírili svoje bodové skóre.

“Ja som hlavne rád, že si zahrali všetci chlapci. Pracujú tvrdo už od augusta a nevidím dôvod na to, aby sa nemohli ukázať aj oni. Presne na to by mali takéto zápasy slúžiť. Iste, mohla byť aj stovka, veď v prvom polčase sme nastrieľali 60 bodov. Bolo však dôležité nechať si trochu oddýchnuť opory a pre nás to bol osožný zápas,” vyslovil sa po víťazstve o 26 bodov tréner Richard Leško.

Netradične veľkú minutáž si užil aj Filip Dratva, ktorý strávil na ihrisku takmer šestnásť minút.

“Veľmi som si to užil a som rád, že nám tréner dáva v takýchto zápasoch šancu. Stovka síce nepadla, ale určite sme sa jej nebránili. V druhom polčase sme už možno nemali takú energiu ako v prvom, ale víťazstvo sme si postrážili bez väčšíc problémov a ďakujem fanúšikom za podporu,” zamyslel sa Filip Dratva. Svoje jediné dva body v zápase zaznamenal čosi vyše minúty pred koncom zápasu. “Už som sa bál, že mi to tam nepadne, ale napokon mi vyšla moja obľúbená strela. Určite ma to potešilo.”

Z jedenástich hráčov, ktorí v sobotu zasiahli do diania, tak ostal bez bodu napokon iba Filip Duda. Ako bol s výkonom menej vyťažovaných hráčov lavičky spokojný tréner Leško? “Nie je jednoduché naskakovať do zápasov, keď celú sezónu nehrali. Uvidíme koľko priestoru na ich oživenie a rozohranie ešte budeme mať. Aj oni však prispeli ku kolektívnemu výkonu a peknému výsledku.”

Tréner hostí Peter Ivanovič bol napriek vysokej prehre spokojný. Po domácej prehre s poslednou Nitrou sa Bratislavčania prezentovali veľmi slušným ofenzívnym výkonom.

“Vedeli sme, že hráme proti prvému tímu súťaže. V prvom polčase sme mali veľmi veľa zbytočných strát, z ktorých nám strieľali ľahké koše. Po prestávke sme zlepšili pohyb lopty a chalani bojovali do poslednej sekundy. Súper však ukázal svoju kvalitu a ja Košiciam gratulujem,” zhodnotil zápas z pohľadu Karlovky tréner Ivanovič.

Highlighty zo zápasu Košice – Karlovka:

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk