• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prievidza sa definitívne vymanila z výsledkovej krízy, čo potvrdila v 37. kole Eurovia SBL domácim víťazstvom nad rozbehnutým Komárnom 90:74.

Zverenci trénera Miljana Čuroviča nastúpili do zápasu už aj so staronovou posilou v tíme Mikeom Rostampourom, ktorý sa hneď na úvod prezentoval 11 bodmi, 6 doskokmi a 2 asistenciami. Prievidza udávala tempo zápasu hlavne v prvom polčase, ktorý vyhrala 20-bodovým rozdielom. „Rozhodla naša veľká bojovnosť. Konečne hráme s energiou a zároveň máme väčšiu rotáciu. Prvým dôležitým faktorom bolo, že sme súpera pritlačili agresívnou obranou. Druhým faktorom bol výborný tím Komárna, ktorý je síce rozbehnutý, ale hral tri zápasy po sebe v priebehu siedmich dní. My vieme, aké je to ťažké, ale hrali veľmi dobre na to, že mali tri ťažké zápasy v nohách," vyjadril sa po víťazstve domáci hráč Richard Körner.

Komárno sa doťahovalo v celom priebehu stretnutia, ale absencia rozohrávača Bobana Tomiča a nahustený program sa podpísal na tom, že na rozbehnutý domáci celok nemali nárok. „S výkonom nemôžeme byť spokojní. Mali sme veľmi náročný týždeň, kedy sme odohrali tri zápasy a Prievidza toho využila. Vyrútili sa na nás s obrovskou energiou, boli celý zápas lepším tímom a zaslúžili si vyhrať. Mali sme pomalý začiatok. Prievidza od prvej minúty hrala s agresívnou obranou a my sme na to neboli pripravení. Vytvorili si 20-bodový náskok a taký skúsený tím, akým Prievidza je, si ho udržal počas celého zápasu. Žiaľ, za celý zápas sa nám ho nepodarilo výrazne stiahnuť,“ povedal hosťujúci pivot Boris Bojanovský.

Prievidzské víťazstvo je o to cennejšie, že tímu chýbal rozohrávač Omar Krayem, ktorého však adekvátne nahradil svojou energiou na ihrisku Rostampour. "Chýbal nám Omar kvôli zraneniu chrbtu, ale našťastie sme to uhrali aj napriek jeho absencii. Mike Rostampour zahral výborne. Sme veľmi radi, že jeho prvý zápas mu vyšiel. Priniesol do tímu novú energiu, a to sme presne potrebovali. Niekoho, kto nám osvieži hlavy, pretože sme toho už mali veľa,“ uviedol Körner.

Domáci basketbalisti zastavili päťzápasovú sériu víťazstiev hostí, sami pri tom natiahli šnúru triumfov už na tri stretnutia a pevne si upevnili aktuálne tretie miesto v tabuľke. „Teraz sme vyhrali tretí zápas v rade. Uvidíme, ako to bude ďalej pokračovať. Nemôžeme zatiaľ hovoriť, že herná kríza je za nami. Keď sa nám podarí dostať do play-off z dobrého miesta, vtedy môžeme hovoriť o tom, že táto kríza je za nami," zamyslel sa krídelník Prievidze. Nejako výraznejšie sa však sobotňajším triumfom nemôžu zaoberať, v pondelok ich totiž čaká dohrávka 29. kola s Lučencom. „Bude to ťažký zápas. Lučenec hrá veľmi dobre so sebavedomím. Tiež si chcú vytvoriť najlepšiu možnú pozíciu do play-off. My sa budeme snažiť zregenerovať po tomto zápase a v pondelok sa budeme snažiť opäť podať výkon na sto percent," dodal na záver Körner.

Foto: Samuel Alexander Petráš