• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Krajské derby medzi Levicami a Nitrou dopadlo podľa očakávania lepšie pre domáci celok. Patrioti zvíťazili nad svojim súperom 100:68, o dvoch bodov rozhodli v závere prvého polčasu.

Favorit mal ťažký rozbeh, Nitrania začali bez rešpektu a ich hra spôsobovala zverencom trénera Tea Hojča dlhé minúty veľké problémy. Prvú štvrtinu vyhrali dokonca hostia 21:20. Čím si vysvetľuje zlý vstup do zápasu Šimon Krajčovič? „Možno nervozitou, Nitrania nemali čo stratiť, padli im koše a dostali sa na začiatku do pohody. My sme netrafili pár jednoduchých košov, ale potom sme sa skonsolidovali. Povedali sme si, že treba zabrať v obrane a z toho si pripraviť jednoduché koše,“ odpovedal rozohrávač Levíc.

O osude stretnutia rozhodla druhá 10-minútovka, Patrioti do nej vstúpili rázne – šnúrou 12:2. Hostia sa však ešte ako tak držali, až v záverečnej dvojminútovke opadol ich odpor. V priebehu pár momentov narástol jednociferný náskok Levíc až na polčasových 22 bodov (56:34). „My sme vedeli, že pokiaľ budeme agresívne brániť a na nich tlačiť, tak skôr či neskôr sa zlomia. Nerobili sme si zo začiatku ťažkú hlavu, ale povedali sme si, že musíme pridať v obrane a potom to už pôjde jednoduchšie. Ľahšie sa nám hrá, keď dávame ľahké koše,“ povedal Krajčovič.

Po prestávke sa už prakticky zápas iba dohrával, hostia sa nezmohli na žiaden výraznejší odpor. Tempo zápasu poľavilo, výraznejší priestor dostali hráči z lavičky. „Kvalita bola na strane Levíc. Mali sme problémy s rozohrávkou, súper nás dobre napádal. Výsledok hovorí za všetko. Zle sme vstúpili do druhej štvrtiny, nechali sme si ich ujsť. Tým pádom už bolo rozhodnuté,“ vyjadri sa k priebehu pivot Nitry Jakub Kaša.

Aj napriek konečnej výhre o 32 bodov, si však Levičania musia lepšie strážiť začiatky zápasov. V predchádzajúcich dueloch väčšinou manko nevedeli stiahnuť. „Už sa nám párkrát v predchádzajúcich zápasoch stalo, že sme nehrali celých 40 minút koncentrovane. Musíme na tom zapracovať, sme si toho vedomí. V play-off musíme 40 minút, aj v prípadnom predĺžení byť koncentrovaní. Nemôžeme mať výpadky,“ vyhlásil Krajčovič. Leviciam pomôže týždňová zápasová prestávka, okrem tréningového procesu a príprave na Lučenec, sa môžu venovať aj výraznejšiemu začleneniu Bannistera do tímu. „Pomôže nám to, s T.J.-om sa zohráme, zopakujeme si signály. Dáme sa dokopy fyzicky, psychicky a budeme sa pripravovať na Lučenec,“ myslí si slovenský reprezentant.

Foto: Lukáš Droppan