• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ani na štvrtý pokus sa nepodarilo basketbalistom MBK Lučenec zdolať Levických Patriotov, minimálne tak do konca základnej časti zostanú jediným tímom, ktorého nováčik v tejto sezóne nezdolal. Víťazstvo 91:78 výrazne pomohlom hosťom k udržaniu štvrtého miesta a zachovaniu nádeje na tretiu pozíciu.

Lučenčania išli do zápasu v dobrej fazóne, v priebehu siedmich dní dokázali trikrát zvíťaziť (vonku v Prievidzi a Nitre, doma s Karlovkou). Levice naproti tomu mali počas stredy voľno, stretnutie u nováčika malo však pre nich veľký význam. Od úvodu si držali tesný náskok domáci, ale ako sa hra vyrovnávala, tak sa začala javiť herná a kombinačná kvalita na strane Levíc. "Bol to pre nás veľmi náročný zápas, už tretí v priebehu piatich dní. Nemali sme toľko času na tréning a prípravu. Oni naproti tomu mali menej nabitý program, do zápasu nastúpili s veľkou energiou. Hrali lepšie ako my. Celý zápas hrali Levice dobre v obrane a my sme nevedeli s ich agresivitou vysporiadať. Myslím si, že sme nezahrali tak, ako napríklad v predchádzajúcich troch stretnutiach. Nemali sme energiu na celý zápas, hrali sme päť minút dobre, potom päť minút zle. Nás čaká ďalší náročný zápas už v stredu," vyjadril sa k priebehu lučenecký rozohrávač Strahinja Stojačič. 

Zápas sa začínal lámať v druhej štvrtine, Patrioti sa už po štyroch minútach doskali do dvojciferného náskoku, ktorý ešte do prestávky dokázali zveľadiť o ďalšie štyri body. Svojho súpera nútili k ťažkým strelám, sami pri tom dokázali dávať ľahké koše. "Som veľmi šťastný, že sme vyhrali zápas. V Lučenci sa nehrá ľahko a navyše mali dobrú fazónu z predchádzajúcich stretnutí, keď vyhrali v Prievidzi a doma nedali šancu Karlovke. Mali sme celý týždeň na to, aby sme sa na nich pripravili. Pripravili sme sa dobre, v zápase sme splnili všetko, na čom sme sa dohodli v šatni. Je to výsledok celého tímu. Najdôležitejšie bolo, ako sme vstúpili do stretnutia. V niektorých zápasoch sme mali zlé vstupy a potom sme sa trápili počas celého priebehu. Tu sme hrali od prvej do poslednej minúty obranu v rovnakej intenzite, čo sa odzrkadlilo aj na konečnom stave stretnutia," povedal k zápasu pivot Levíc Igor Josipovič. 

Hostia zvládli aj vstup do druhého polčasu, odrazili úvodný nápor Lučenca a v ďalších minútach dokázali viesť aj dokonca 24-bodovým rozdielom. "Od začiatku sme hrali tímovo v defenzíve, tvrdo sme na nich tlačili, na čo nevedeli dobre reagovať. Aj z tohto dôvodu sme mali podľa mňa zápas pod kontrolou," myslí si Josipovič. Dobrý dopad na tím má aj skúsený rozohrávač T.J. Bannister, v Lučenci síce zaznamenal len 4 body, ale postaral sa o polovicu z celkových 20 asistencií tímu. "T.J. nám rozdával dobre prihrávky, hral veľmi dobre. S ním si myslím, že sme teraz lepším družstvom a máme šancu na dobrý výsledok," vyjadril sa na jeho adresu hráč Levíc.

Až na drobný výpadok v závere štvrtej štvrtiny, mali hostia zápas plne pod kontrolou. S ohľadom na zaváhanie Komárna v Košiciach, sa dva body z lučeneckej palubovky javia ako mimoriadne dôležité. "Pre nás je dôležité, Komárno prehralo v Košiciach a tiež v stredu. Pre nás je toto štvorbodové víťazstvo. Čaká nás najbližšie Karlovka, kde je víťazstvo jedinou možnosťou. Chceme si poistiť štvrté miesto a zaútočiť prípadne na tretiu pozíciu," vyhlásil Josipovič. Lučenčania prišli o víťaznú sériu, ale s ohľadom aj na ďalšie výsledky, majú stále šancu na prípadnú piatu pozíciu. V stredu ich však čaká doma ďalší náročný súper - Prievidza.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Levice: 

Foto: Lukáš Droppan