• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Úradujúci majster prehrával tri minúty pred koncom o deväť bodov, ale po heroickom výkone vyhral 93:88, čím si zabezpečil v semifinálovej sérii s Interom prvý mečbal.

Oproti predošlým dvom duelom, mal zápas odlišný priebeh. Komárno síce otvorilo šnúrou piatich bodov v rade, ale postupne začínal preberať taktovku duelu žlto-čierny tím. „Snažili sme sa hrať, ale proste sme to nezvládli. Nevešáme hlavy, máme pre sebou ďalšie zápasy. Hlavy hore,“ len ťažko hľadal slová po závere domáci Martin Bílik. Inter našiel recept na hru dvojice Alawoyu s Thompsonom. Dlho neboli kľúčoví hráči Komárna produktívni, na domácej strane ťažili interisti z vysokej produktivity Taylora a dobrej streľby. Po polčase však viedli zverenci Ľubomíra Urbana len 40:38.

V porovnaní s druhým zápasom, prišiel opäť v tretej štvrtine ofenzívny uragán, tentoraz však v podaní domácich. Šiestimi bodmi otvorili štvrtinu, po troch minútach viedli dvojciferným rozdielom a ich najvyššie vedenie bolo 13-bodové. Zápas sa neobišiel bez emócií, tentoraz však ostali hráči len pri technických chybách. Postrkovanie Martina Rančíka s T.J. Bannisterom pomohlo paradoxne hosťom, dali šesť bodov v rade a pred poslednou štvrtinou stiahli na 62:66. „Chceli sme znížiť vedenie Interu, verili sme si v obrane, ale aj v útoku. Podarilo sa nám to,“ uviedol po zápase Bernard Thompson.

Hlavná bitka o víťazstvo prišla v záverečnej 10-minútovke, ktorú lepšie začal Inter. Taylor ťahal strelecky tím, Komárnu dlhšiu dobu nepadalo.  Už to vyzeralo tak, že zverenci Ľubomíra Urbana znížia stav v sérii, ale päťbodovou sériou sa ozval dovtedy bodovo málo efektívny Kratochvíl.  Tento moment „obuvníkov“ vzchopil a 81 sekúnd pred koncom „štvorbodovou“ akciou vyrovnal Thompson. Krídelník Komárna bol ústrednou postavou záverečných momentov, čo vystrelil, to premenil. „Vedel som, že potrebujeme skórovať . Veril som vo svoje schopnosti, tiež spoluhráči mi verili, preto som strieľal. Viem dávať koše, čo sa aj potvrdilo. Myslím si, že rozdiel bol v energii tímov. Dovolili nám premieňať strely, dali sme dôležité body. Defenzíva v poslednej štvrtine bola kľúčová. Je to pre nás veľké víťazstvo, ktoré nás povzbudilo pred stredajším zápasom po mentálnej, ale aj fyzickej stránke. Doma to chceme ukončiť,“ vyjadril sa Američan v službách úradujúceho majstra.

Komárňanskí fanúšikovia hnali svojich miláčikov za výhrou, ktorá sa nakoniec podarila po fantastickom obrate. V závere síce stiahli hráči Interu na tri body, ale Thompson skúsene už nepustil výhru z rúk. „Snažiť sa nerobiť zbytočné chyby, ktoré sme urobili v závere. Tam sa to rozhodlo,“ povedal k záverečným momentom Bílik. Komárno triumfovalo po výsledku 93:88, vyhráva 3:0 v sérii a v stredu môže ukončiť nádeje Inter na druhú trofej v sezóne. Thompson sa k tomuto zápasu vyjadril jasne: „Samozrejme, že chceme uzavrieť sériu v náš prospech v stredu.“

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK A KAROL SCHOLTZ