• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

„Žlto-čierni“ sú aj naďalej lídrom Eurovia SBL, aj bez absentujúceho Radoslava Rančíka dokázali získať doma dva body proti nebezpečnej Handlovej.

„Som rád, že sme vyhrali doma, aj keď nám chýbal Rado Rančík. Bolo to cítiť, ale sme profesionáli. Na ihrisku sa musíme pretrhnúť a dať do toho srdce. Ako tím sme to zvládli,“ zhodnotil v krátkosti duel pivot Interu Lukáš Hoferica. Handlovčania pricestovali do hlavného mesta bez Thompsona, ale favoritovi zatápali počas celého priebehu stretnutia. „Myslím si, že to nebol z našej strany zlý výkon. Hrali sme celkom kolektívne. Robili sme nejaké chyby v obrane, ktoré sa nám vypomstili. Interu chýbal Rado Rančík, chýbali jeho body. Majú však skúsený a kvalitný tím. Veľmi dobre hral Barač a Mrviš, oni nám robili najväčšie problémy. Tam sa to lámalo a rozhodlo. Opäť dal Bulatovič dôležitú trojku, ktorá nás zbrzdila v tom, že sme mohli vyhrať,“ zamyslel sa pivot „baníkov“ Peter Sedmák.

Hostia siahali na prekonanie zatiaľ nedobytnej pevnosti na Pasienkoch, ale v závere tretej štvrtiny dovolili skúseným hráčom trénera Olivera Vidina odskočiť na rozdiel deviatich bodov.  Po nešportovom faule Ondreja Haviara zaznamenal Aleksandar Vlahovič päť bodov v rade. „Trošku sa to zlomilo po nešportovej chybe Ondra Haviara. Musíme si na to dávať pozor a vyhnúť sa tomu. Všetky body boli dôležité. Keby som dal aspoň polovicu toho, tak by to podľa mňa bolo inak na konci. Taký je šport. Raz sa darí viac, inokedy menej,“ myslí si Sedmák.

Inter nestratil od týchto chvíľ vedenie až do samotného záveru dokázal ustáť tlak súpera. Handlová mala ešte v závere poslednej štvrtiny viacero možností na vyrovnanie stavu, ale trojkový finiš priniesol napokon len prehral o päť bodov. „Pomohli nám trojky, ale aj dvojky. Aj keď ich bolo menej, tak majú skúsených hráčov. Treba sa na nich dávať pozor v obrane, od tej sa to potom všetko odráža,“ povedal s úsmevom Hoferica.

„Baníci“ sa zatiaľ výsledkovo trápia, ale pod taktovkou nového trénera Marka Cvetkoviča sa ich herný prejav zlepšuje. „Hráme kolektívnejšie. Konečne sme to pochopili, že si musíme pomáhať v obrane. V útoku sa nebojím, máme fakt dobrých strelcov. Zlepšuje sa to, ale potrebujeme čas,“ dodal Sedmák.

Foto: Vladimír Dorňák