• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Opäť až 50 minút čistého hracieho času muselo rozhodnúť o víťazovi stretnutia medzi VŠEMvs Karlovka Bratislava a MBK Handlová. Podobne ako v decembri, tak aj v januárovom súboji brali body zverenci Marka Cvetkoviča, ktorí zvíťazili 91:88.

Handlová je tohtoročným majstrom v predĺžení, doteraz ich má za sebou už päť, z toho aktuálne ťahá sériu štyroch víťazstiev po nadstavenom čase. V januári okrem úspechu proti Karlovke, zvíťazili aj nad Prievidzou a Interom. Proti „vysokoškolákom“ z Bratislavy to však jednoduché nemali, po prvom polčase prehrával 35:49, ale ani to „baníkov“ nezložilo, aby zabojovali o ďalšiu cennú výhru. „Treba povedať, že sme mali šťastie, sme však veľmi radi, lebo tento zápas bol pre nás veľmi dôležitý. Potrebovali sme potvrdiť naše víťazstvá, ktoré sme dosiahli proti Prievidzi a Interu. Bol to dramatický zápas, Karlovka hrala veľmi dobre, tiež si zaslúžila vyhrať, možno na konci trošku rozhodli aj skúsenosti,“ hodnotil najlepší strelec hostí s 22 bodmi Peter Sedmák.

Pivot Handlovej odpovedal aj na otázku prečo sa jeho tím pomalšie rozbiehal. „Máme problémy s chorobami a zraneniami, bolo nás na tréningu málo. To sa potom prejaví aj v zápase, kde nám dlhšie trvá kým sa dostaneme do potrebného rytmu. Polčas nám ušiel, potom sme sa postupne doťahovali, našťastie to vyšlo. Čakajú nás ďalšie náročné zápasy, musíme sa na ne pripraviť a zabojovať o čo najlepšiu pozíciu pred play off,“ zhodnotila situáciu veľká opora handlovského tímu. Karlovka prehrala osem z ostatných deviatich zápasov a vidina účasti vo vyraďovacích súbojoch sa začína pomaly, ale isto rozplývať. O to viac môže mrzieť domáca prehra, keďže zápas mali dobre rozohraný. „Začali sme dobre, potom sa však zranil Dalibor Hlivák, tým nám odišla útočná sila, v druhom polčase sme sa už nevedeli natoľko presadiť. Diváci videli bojovný basketbal na oboch stranách, nakoniec vyhral šťastnejší tím. Nepremenili sme zopár trestných hodov, aj to v konečnom dôsledku zavážilo,“ hodnotil priebeh duelu domáci kormidelník Peter Ivanovič.

Výborný zápas odohral talentovaný krídelník Marek Doležaj, autor 25 bodov, ale na víťazstvo to napokon nestačilo. „Marek ukázal kde sú jeho prednosti, žiaľ nestačilo to. S Handlovou to bol dôležitý zápas v boji o prvú osmičku, prehrali sme ho, mrzí nás to. Musíme to hodiť za hlavu. Nasledujú ďalšie stretnutia. V sobotu nás čaká Lučenec, dúfam, že sa potešíme z víťazstva,“ uzavrel hodnotenie Ivanovič.

Foto: Martin Šopinec