• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dve víťazstvá za sebou dostali basketbalistov Interu Bratislava do vedenia v semifinálovej sérii s Prievidzou. "Žlto-čierni" konečne využili výhodu domáceho prostredia, keď zdolali úradujúceho majstra 99:94. 

Po dvoch skôr defenzívne ladených zápasoch, sa tímy v treťom stretnutí rozstrieľali. Na Pasienkoch videli diváci takmer 200 bodov. Kontrolu nad zápasom mali po väčšinu času hráči Interu, ktorí sa hneď v úvode utrhli k vedeniu 13:2. "Neviem si vysvetliť náš zlý štart, možno je to v motivácii a tlaku. Musíme toto zlepšiť, pretože v takýchto zápasoch je ťažké stiahnuť 15-bodové manko, hlavne keď hráte vonku. V závere nám potom chýbala energia na dokonanie obratu," vyjadril sa k priebehu hosťujúci pivot Rastko Dramičanin. 

Pre "žlto-čiernych" sa táto fáza duelu ukázala ako napokon kľúčová, pretože v ďalšom priebehu úspešne odrážali útoky súpera a napokon doviedli stretnutie do víťazného konca. "Bol to pre nás mimoriadne dôležitý zápas. S dobrou energiou sme hrali počas celého zápasu. Bol to kolektívny výkon, čo sa ukázalo ako kľúčový faktor súboja. Táto séria je ako tenis - môžete vyhrať set, ale môžete prehrať zápas. Musíme to preto do ďalších zápasov potvrdiť. Mali sme dobrý úvod, ale zápas má 40 minút, preto to nebolo až také rozhodujúce z môjho pohľadu," myslí si rozohrávač Interu Aleksandar Vlahovič. 

Prievidza sa v zápase opierala o výborne individuálne výkony trojice Dramičanin, Körner a Krayem, ale Inter to vyrovnal kolektívnym výkonom. Až pätica hráčov totiž skončila v dvojcifernom počte bodov. "V ofenzíve hrali svoju hru, dali niekoľko ťažkých trojbodových striel. Na konci sme však dobre ubránili, čo nám pomohlo," povedal Vlahovič. Úradujúci majster sa opäť pokúšal o dokonalý comeback, ale viac ako na rozdiel troch bodov to nestačilo. V stredu tak budú v domácom prostredí zverenci Miljana Čuroviča pod tlakom. "Musíme hrať sústredene celých 40 minút, inteligentne a zbaviť sa tlaku," vyhlásil Dramičanin. 

Inter sa po zlom úvode dopracoval k dvom víťazstvám za sebou, ako prvý celok v tejto sérii dokázali vyťažiť triumf pred svojim publikom. Na Hornej Nitre môžu potvrdiť tento trend a vybojovať si dôležitý tretí bod v sérii. "Zápasy vyhráva talent, tvrdá a tímová práca. Len s tým máme väčšiu šancu na zisk titulu. Vyhrávame v sérii, ale neznamená to zatiaľ nič. Musíme zostať pokojní, popracovať na našich chybách a pokúsiť sa v Prievidzi získať víťazstvo," dodal na záver rozohrávač Interu. 

Highlighty zo zápasu Inter - Prievidza: 

Foto: Vladimír Dorňák