• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Stretnutia na Pasienkoch majú zatiaľ vo finále rovnaký scenár – Prievidzi sa darí držať na dostrel, ale potom príde bodová šnúra Interu, po ktorej sa už len ťažko vracia do zápasu. Presne tak tomu bolo aj v treťom vzájomnom meraní síl, víťazne vzišli z neho „žlto-čierni“, vďaka čomu sa opäť o čosi bližšie priblížili k majstrovskému titulu.

Bratislavský celok mal opäť skvelý úvod, dobrou defenzívou, rýchlym protiútokom a príkladným zdieľaním lopty sa ujal vedenia. Prievidza však zareagovala adekvátnym spôsobom, dokonca sa v jednej chvíli ocitla aj vo vedení. Na to prišiel z domácej strany zákonite oddychový čas, po ktorom sa spustila ofenzívna kanonáda Interu. „Nič špeciálne, chcel som len, aby sme sa skoncentrovali. Povedali sme si, čo budeme hrať v najbližších dvoch útokoch. Od začiatku som cítil, že sme dobrí. Mali sme dobrú energiu, na lavičke sme nemali nervozitu, aj keď Prievidza na malý moment viedla. Je to vidieť na reči tela, ako brali naši hráči tento zápas. Gratulujem im, odviedli výbornú prácu, dali do toho všetko. Aj Nemanja Barač, ktorý nebol úplne zdravý. U Jamesa Kinneyho sme nechceli ísť do rizika, aj on má problémy,“ prezradil detaily z oddychového času tréner Interu Aramis Naglič.

Jeho zverenci potom zaznamenali za štyri minúty 13 bodov v rade, čím v podstate udali tón zápasu. Prievidza sa z tohto tlaku len veľmi ťažko zbierala. „Padli im ťažšie strely a potom už boli na koni. Inter sa už ťažko zastavuje, keď im padajú aj ťažšie strely, idú si po každom doskoku. Nám sa nepodarilo doskakovať, bol to jeden z hlavných problémov, prečo sme prehrali. Darilo sa im, dávali všetko. Boli lepším tímom, zaslúžene vyhrali,“ uviedol hosťujúci Marek Jašš.

Ešte v druhej štvrtine prišli náznaky vzdorovania, staral sa o to Stacy Davis. Inter však mal čoraz viac duel pod kontrolou, zodpovedne doskakoval na oboch stranách ihriska, z čoho pramenilo veľký počet bodov. „Myslím si, že hlavne útok bol založený na Davisovi. Počas väčšiny zápasu bol väčší počet bodov, ako všetci ostatní spoluhráči. Nebyť neho, tak by mali ešte väčšie problémy, ako mali teraz. Určite je z našej strany kolektívnejšia hra. Máme väčšiu lavičku, na čom si aj zakladáme. Z toho musíme najviac ťažiť. Dúfam, že sa tak stane aj v Prievidzi a vyhráme titul,“ povedal pivot Interu Michael Fusek.

DSC 0375 

Druhý polčas sa už v podstate zmenil na povinnú jazdu, „žlto-čierni“ si užívali možno posledný domáci zápas v aktuálnom ročníku. Priestor dostali všetci hráči z lavičky, jediným nebodujúcim hráčom bol kapitán družstva Miroslav Páleník a padla aj povestná stovka. Okrem konečného počtu bodov zaujme aj 28 asistencií, či celkovo vysoká úspešnosť streľby z poľa – 64%. „Je to vždy pekné vidieť, že to nie je o egoizme, že sa hľadá hráč na voľnú strelu. To je pekný basketbal. Výborná partia chlapcov. Hneď na začiatku som povedal pri svojom príchode, že majú výbornú pracovnú etiku. Šatňa je taká, aká má byť. To je veľmi dôležité. Sme trošku smutní, pretože je to teraz také dobré. Je to pekný pocit, keď vyhrávaš a družstvo vyzerá tak, ako vyzerá. Je to dobré aj pre nás, pretože chceme konečne skončiť a byť majstrami. Bude to však možno koniec aj tohto tímu, tak to má vždy taký nostalgický prízvuk,“ zamyslel sa domáci kouč.

Prievidza opäť raz nenašla recept na súpera, po prehre o 29 bodov už prehráva v sérii 0:3 na zápasy. Šanca na predĺženie sezóny žije, v Niké aréne boli v predchádzajúcom dueli veľmi blízko k víťazstvu. Zverenci trénera Tihomira Bujana musia zabrať, inak budú svedkami majstrovských osláv svojho súpera. „Treba zabojovať, dať do toho všetko, aby to nebol náš posledný zápas. Chceme určite doma vyhrať, skoro sa nám to podarilo v druhom zápase. Pred našimi fanúšikmi dáme do toho všetko a zabojujeme,“ burcuje tím kapitán Prievidze.

Highlighty zo zápasu Inter – Prievidza:

Foto: Lukáš Droppan