• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Víťazná radosť konečne zavládla aj v Handlovej. Baník sa dočkal premiérového triumfu a s veľkou úľavou vymazal nulu v kolónke výhier. Ich obeťou sa stal po výsledku 83:76 Inter Bratislava, v zápase sa zaskvel bývalý rozohrávač „žlto-čiernych“ Goran Bulatovič a trojkový snajper Saša Jankovič.

Vyzerá to už tak, že Handlová je osudovým súperom pre Inter Bratislava. V predchádzajúcom ročníku obrala bratislavský celok o 30-zápasovú sériu víťazstiev a v tom čase zároveň čakala na premiérový triumf. Teraz bola situácia mierne odlišná, „baníci“ totiž boli v lige posledným tímom, ktorý ešte neokúsil chuť zisku dvoch bodov. K ním ich napokon nasmeroval 30-bodový Jankovič a s 15 asistenciami Bulatovič.

„Po zápase v Prievidzi, kde sa nám nedarilo podľa predstáv, sme si povedali, že musíme niečo zmeniť. Hrali sme agresívnejšie, do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Inter sa však postupne dotiahol, záver však predsa patril nám. Zdvojovali sme najlepšieho hráča súpera Richarda Körnera a aj pivota Michaela Fuseka, snažili sme sa ich držať ďalej od koša. Mali sme celkovo viac energie ako v predchádzajúcich zápasoch, takže aj preto sa nám podarilo vyhrať. Boli sme veľmi koncentrovaní, aj to bol základ úspechu,“ povedal k priebehu Saša Jankovič.

Inter po výbornom úvode sezóny a víťazstve nad aktuálnym lídrom tabuľky Spišskou Novou Vsou, ťahá už trojzápasovú sériu prehier. Ako sa zatiaľ ukazuje, tak v koncovkách zatiaľ doplácala družstvo „žlto-čiernych“ práve na menšie skúsenosti, respektíve užšiu rotáciu. Pokojne totiž mohli mať po 5. kole aj bilanciu 3-1, keby sa im vydarili závery zápasov s Levicami a v Handlovej.

IMG 6565 

„V kľúčových momentoch stretnutia sme nedokázali zrealizovať naše zámery, na ktoré sme sa pripravovali pred zápasom. Nedarilo sa nám ubrániť Jankoviča, ktorý zaznamenal 7 trojok. Darilo sa aj Marekovi Jaššovi, Bulatovič dobre rozdával lopty. Celý zápas sme doťahovali náskok súpera. Potom sme sa dostali na rozdiel jediného bodu, ale záver zvládol lepšie domáci tím. Nám už chýbala energia,“ hodnotil krídelník hostí Jaroslav Musil.

Vo veku 36 rokov prebral Saša Jankovič v lete funkciu najstaršieho hráča SBL. V Handlovej sa postupnými krokmi pripravuje na koniec kariéry, keď sa stal hrajúcim asistentom trénera, ale ako ukázal v sobotu večer, tak ešte nepatrí do starého železa. Jeho strelecký deň vychádzal z ideálnej spolupráce s Bulatovičom.

„Ja viem, že 'Buli' je môj spoluhráč, ale podľa mňa je najlepším rozohrávačom v celej SBL. Pred sezónou som mu povedal: 'Poď do Handlovej a budeš MVP!'. S Goranom som už hrával v Interi. Je to výborný človek, veľký profesionál, na prvom mieste je u neho tím, radšej prihrá, ako by mal sám skórovať. Radosť mať takého spoluhráča. 90 % z mojich úspešných striel je Goranova zásluha,“ dodal Jankovič.

IMG 6635 

O Interi sa pred sezónou hovorilo, že sa výrazne oslabil. Zatiaľ však aj napriek trom prehrám prekvapuje kvalitnými výkonmi a dobrou prácou so zapracovávaním mladých odchovancov do mužského basketbalu. Oproti minulým rokom sa práve tento cieľ stal ústredným motívom bratislavského klubu.

„Je dobré, že aj mladí chlapci dostávajú priestor v našom tíme. Myslím si, že aj oni, aj zvyšok tímu ešte potrebujeme viac času na zohratie sa. S výnimkou zápasu v Lučenci, kde sme výraznejšie prehrali, sme ďalšie dva prehraté zápasy, s Levicami alebo teraz v Handlovej, pokojne mohli vyhrať. Takže si nemyslím, že sme na tom zle. Pracujeme ďalej. Verím, že to pôjde opäť viac k výhram,“ uzavrel Musil.

Highlighty zo zápasu Handlová - Inter Bratislava:

Foto: Lenka Molnárová