• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Súboj o cenné dva body a o koniec čakania na víťazstvo mal zaujímavú zápletku. Inter Bratislava v ňom žiaľ opäť raz potvrdil, že vyrovnané koncovky nie sú v tejto sezóne jeho silnou stránkou. Levice tentoraz ustáli tlak a nápor súpera, nekompromisným katom bol muž zápasu - Šimon Krajčovič.

Zo začiatku tomu však nič nenasvedčovalo, levická ofenzíva a defenzíva príkladne pracovala v prvej štvrtine. Bratislavskému družstvu nadelila v úvode 32 bodov a po drvivú väčšinu prvého polčasu si držala dvojciferný náskok. Karta sa postupne obracala na prelome druhej a tretej štvrtiny.

„Zlepšili sme obranu, začali sme lepšie brániť pick-n-roll. Necháme však súperovi dovoliť si urobiť náskok a potom sa vrátiť do zápasu v 5 - 6 hráčoch je veľmi ťažké na energiu. Na konci už potom iba ťaháme nohami. Keby sme držali Levice počas celého zápasu na nižšie manko, tak by sme možno na konci dokázali zvíťaziť. Opäť nás to stálo veľa síl, aby sme sa vrátili do stretnutia,“ zamyslel sa krídelník Interu Richard Körner.

Prvý nápor hostí prišiel po polčasovej prestávke, šnúrou 8:0 sa dostali späť do zápasu a razom bol rozdiel v jednom útoku. Vtedy prvýkrát začal na palubovke úradovať Šimon Krajčovič. To isté sa potom zopakoval aj v záverečnej štvrtine. Z čoho pramenili výpadky Patriotov?

„Pramenili z toho, že sme im nechávali druhé šance z útočných doskokov. Mali sme s tým trochu problém. Som však rád, že sme nedali dole hlavy a nepoddali sme sa tomu,“ odpovedal rozohrávač Levíc.

DSC 4741 

Inter sa neskôr dokonca dostal na rozdiel jediného bodu, vtedy sa však nasrdil opäť raz správnym spôsobom reprezentačný playmaker. Dve trojky v rade upokojili jeho spoluhráčov a definitívne zlomili odpor húževnatého súpera.

„Mám sebavedomie a chcem ho ukázať. Teraz som to bol možno ja, v ďalšom stretnutí to bude niekto iný. Nie je to postavené na jednom hráčovi. Vyhrali sme vďaka tomu, že sme nedali hlave dole a nepoddali sme sa tlaku. Nenechali sme Inter posadiť na koňa a spraviť ešte väčšie momentum. Po psychickej stránke dôležité víťazstvo,“ myslí si Krajčovič.

DSC 4901 

Ozdobou tohto duelu bol súboj Slovákov, práve medzi Krajčovičom a Körnerom. Jeho reprezentačný kolega mal na svojom konte len o bod menej (25 vs. 24). „Šimon mal dobrý zápas, gratulujem mu k tomu. Vyšlo mu to, strieľal výborne. Porazil našu obranu, ktorú sme si na neho pripravili. Bol to jeho deň, potiahol svoj tím k víťazstvu. Žiaľ, my sme ho nedokázali zastaviť. Ten zápasový plán, ktorý sme na neho mali, tak nám nevychádzal,“ uviedol skúsený hráč Interu.

Nielen jeho, ale aj tímových kolegov určite mrzia nepremenené trestné hody. V Leviciach ich bolo až 14, v tejto štatistike je Inter suverénne najhorším tímom v súťaži. Čím to je, že práve táto činnosť „žlto-čiernym“ nejde? „Po pravde, neviem. Trénujeme trestné hody, nevidím s tým žiaden problém. Možno je to o koncentrácii, treba byť asi pokojnejší. Možno sme veľmi napätí kvôli situácii, v ktorej sme. Nič iné nám nezostáva, len bojovať a trénovať,“ snažil sa nájsť Körner vysvetlenie.

DSC 4667 

Patrioti tak napokon po tuhom boji uhájili domácu palubovku a zaknihovali si dôležité víťazstvo. Z pohľadu psychiky mimoriadne dôležité, keďže po prehre s Prievidzou odišiel za lukratívnou ponukou do Iránu najskúsenejší hráč družstva Zoran Vrkič. „Zoran mal určite svoju kvalitu, nie sme však postavení na jednom hráčovi. Keď niekto vypadne, tak príde ďalší, kto ho zastúpi a bude si plniť úlohy na 100 percent,“ dodal na záver Krajčovič.

Highlighty zo zápasu Levice - Inter:

Foto: Lukáš Droppan