• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Blížime sa ku koncu prvej štvrtiny základnej časti, ôsme kolo prinieslo viacero zaujímavých výkonov. Ktoré nás zaujali najviac?

 

Osobnosť kola

Prvé víťazstvo Nitry v sezóne prinieslo aj prvé ocenenie pre hráča z tohto tímu. Už dlhšiu dobu ukazuje Filip Pejovic svoje líderské kvality a svoj najlepší výkon v sezóne vyšperkoval pri premiérovom víťazstve svojho tímu. Proti Spišiakom zaznamenal srbský pivot 28 bodov, 14 doskokov a 2 asistencie, čím mu právom patrí označenie osobnosti 8. kola. Silným vyzývateľom bol košický Reginald Keely, ktorými svojimi 22 bodmi, 13 doskokmi a 3 asistenciami priniesol dva body svojmu tímu. Na prvý pohľad sa síce výkon Georgea Valentina proti Interu nemusí zdať oproti ostatným výkonom tak výrazne hodnotný, ale komplexnosť sa rozhodne cení. Valenine si proti žlto-čiernym zapísal 6 bodov, 10 doskokov, 3 zisky a 2 bloky.

 

Slovenský hráč kola

Pri zápase na Spiši ostaneme aj v tejto kategórii, novovešťania ostali po strede jediným tímom bez víťazstva, ale výkony Daniela Lenárta majú rozhodne stúpajúcu tendenciu. Krídelník zo Starej Ľubovne podal svoj najlepší výkon sezóny, ale ani 22 bodov a 7 doskokov nestačilo na prvý plný bodový zásah. K pravidelne solídnym výkonom sa dostáva aj Miroslav Žilík z Karlovky. Zverenci Milana Černického síce podľahli družstvu Košíc, ale 18 bodov, 5 doskokov a 2 zisky sú dobrou vizitkou pre Žilíka. Na strane víťazov v tomto stretnutí odohral dobré stretnutie skúsený Michal Baťka. Reprezentačný pivot dopomohol k víťazstvu 18 bodmi a 5 doskokmi.

 

Šiesty hráč kola

Z osobnosti predošlého kola prešiel na pozíciu šiesteho hráča 8. kola. Prievidzský Svetozar Stamenković ukázal svoju hodnotu pre tím Miljana Čuroviča. Na hladkom víťazstve baníkov proti Iskre mal svoj podiel v podobe 12 bodov, 9 doskokov, 3 asistencií a 3 ziskov. Ešte viac nás však potešil stále len 16-ročný pivot Prievidze Jakub Kádaši, ktorý počas 10 minút na palubovke nastrieľal 14 bodov. Na Hornej Nitre sa začína prebúdzať ďalší basketbalový talent. Svoju podkošovú rolu si v tíme Karlovky dokonale plní Juraj Hašan, ktorý dokázal 9 bodmi, 8 doskokmi a 3 asistenciami, že je pre bratislavský tím cennou posilou.

 

Strelec kola

28 bodov Filipa Pejovica je aj najlepším streleckým výkonom kola, za ním sa nachádza 22-bodová košická dvojica Jacobo a Keely a rovnaký počet si pripísal aj hráč Spišskej Novej Vsi Daniel Lenárt.

 

Najlepšia päťka kola

Na rozohrávku by sme v tomto kole poslali Miroslava Žilíka z Karlovky, na krídlach by lietali Igor Marić a Luis Jacobo a pod košom by so súpermi bojovali Filip Pejovic a Reginald Keely.

FOTO: MARTIN ŠOPINEC