• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V priebehu dvoch dní odohrali Levice a Prievidza dva diametrálne odlišné zápasy. Prvý duel bol otvorený až do samotného konca, v druhom to bola suverénna a sebavedomá jazda tímu z hornej Nitry. Výsledok 90:77 znamená pokračovanie pozitívnej eufórie „bôbarov“ a tiež série prehier Patriotov.

Pred zápasom asi len málokto čakal, že domáci tím bude vyhrávať v zápase len necelých 30 sekúnd. Zverenci trénera Maroša Helmecyho totiž vybehli do stretnutia ešte výraznejšie, ako tomu bolo v predchádzajúcom meraní síl.

„Snažili sme sa hrať agresívne, tlačiť na loptu a behať s nimi hore-dole. Dali sme veľa bodov, niečo nám padlo. V prvej štvrtine sme dostali len 17 bodov od lídra súťaže, čo je podľa mňa veľmi dobrá vizitka,“ prezradil tréner Prievidze.

Patrioti sa herne a útočne trápili, už v prvej štvrtine prehrávali dvojciferným rozdielom a neskôr sa dokonca navýšilo manko aj na 22 bodov. Nepomáhali im ani rôzne zostavy a herné varianty, na všetko mal ich súper odpoveď.

„To ma najviac mrzí, lebo potom celý ten ďalší priebeh už na to nadväzuje. Rád by som vedel, prečo to takto bolo. Ako vyzeral začiatok a ako sme boli na ihrisku, tak vyzeralo veľmi podobne, až tragicky podobne, keďže sme si na to nedali pozor,“ vyjadril sa kouč Levíc Michal Madzin.

DSC 6278

Hostia hrali sebavedomo, s chuťou a radosťou. Celá ich základná päťka zaznamenala dvojciferný počet bodov, absencia Legenda Robertina a Jakuba Pasovského zatiaľ nie je citeľná. Čo je však možno ešte dôležitejšie, Prievidza získala len druhé tohtosezónne víťazstvo u súpera a ziskom dvoch bodov sa opäť ešte viac priblížila k vytúženej méte - účasti v play off.

„Ustáli sme nápor súpera, nezlomili sme sa. V správny čas sme dobre zahrali v útoku a v obrane. Z toho podľa mňa vyplývalo to, že sme vyhrali. Pre nás každá jedna výhra znamená veľa. Pre tento tím je zadosťučinením za prácu, ktorú chalani a ľudia okolo toho odvádzajú. Konečne sa nám podarilo vyhrať druhý zápas vonku v tejto sezóne,“ vyhlásil Helmecy.

DSC 6530

Líder súťaže si opäť v aktuálnom ročníku Niké SBL prechádza fázou, kedy sa mu výsledkovo a herne nedarí. Spolu so štvrťfinále Slovenského pohára, prehral už v štvrtom stretnutí po sebe. V domácom stretnutí proti Prievidzi nevyzeral ako tím, ktorý by mal bojovať o víťazstvo v základnej časti. Súper ich totiž jasne predčil energiou, na ktorú nevedeli zareagovať.

„Jedna vec je, čo popadá, ale dali to takí hráči, o ktorých vieme, že to vedia dať. Keď sa akýkoľvek tím dostane do laufu, tak si už hru užíva. Ak my hráme pod nejakou dekou, tak z nej sa už ťažko riešia situácie, ktoré by možno za iných okolností boli pre nás možno oveľa jednoduchšie,“ dodal Madzin.

Highlighty zo zápasu Patrioti - Prievidza:

Foto: Lukáš Droppan