• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Rozhodujúca bitka úvodného kola play off Niké SBL medzi Interom Bratislava a Lučencom nemala dramatický priebeh, ako tomu bolo v predchádzajúcich súbojoch. „Žlto-čierni“ si postrážili kľúčové opory súpera, domácu palubovku a koncentrovaným výkonom dokráčali po výsledku 85:68 do semifinále. Medzi najlepšou štvorkou sa predstavia 8-krát po sebe.

Pokojne by sa dalo povedať, že o všetkom sa rozhodlo už v úvodnej štvrtine. Hráči Interu nastúpili s obrovskou chuťou a energiou, zatiaľ čo Lučenec sa skôr na palubovke hľadal. Strelecky a herne sa trápil, ich súper z toho náležite ťažil.

„Myslím si, že zápas sa rozhodol už v prvej štvrtine, ktorú sme prehrali 13:29. Chceli sme do neho vstúpiť inak, ako sme vstúpili. Prehrať prvú štvrtinu o 16 bodov a potom to doťahovať, aj keď sme sa nadýchli v tretej štvrtine, tak už Inter si to postrážil. Boli doma, v laufe a my sme si to prehrali vlastnými chybami,“ vyjadril sa rozohrávač hostí Róbert Rožánek.

Po prvej štvrtine prehrávali „pelikáni“ o 16 bodov, v druhej časti dokonca bolo manko v jednej chvíli aj 23-bodové. Síce prišlo k miernej dramatizácii, no ani jeden z pokusov o obrat nebol taký, že by sa Inter výraznejšie musel strachovať o víťazstvo.

„Pre nás úžasný zápas, začali sme ho s veľkou energiou, keď si to porovnám s predchádzajúcim stretnutím. Začali sme tiež s veľkou agresivitou v obrane, to bol základ nášho úspechu. Nebolo to o tlaku, keďže máme v družstve aj niekoľko skúsených hráčov ako Fusek, Körner, Musil. Samozrejme, tento zápas bol trochu odlišný, ako tie predtým. Cítil som na sebe väčšiu zodpovednosť, myslím si, že v tomto smere sme odviedli dobrú robotu,“ uviedol hráč Interu Arnas Beručka.

IMG 8817

Jeho spoluhráči sa dobre pripravili na opory Lučenca, okrem navrátilca do zostavy, Jamesa Murrayho-Boylesa, nikto výraznejšie bodovo nevystrelil. Aj v tomto ohľade možno hľadať dôvody jednoznačnejšieho konečného výsledku zápasu.

„Chýbalo tomu to, že sme neubránili dva-tri útoky a následne skórovať, dotiahnuť sa ešte trochu viac. Vtedy by možno začal byť Inter mierne nervózny, ale čo by bolo, to by bolo. Na tom sa už nedá nič zmeniť. Boli na nás veľmi dobre pripravení, vedeli o všetkých našich signáloch a silných stránkach. Ja si priznám, že mne sa neskutočne ťažko uvoľňovalo počas celej série. K nejakej extrémne voľnej strele som sa podľa mňa ani nedostal,“ zamyslel sa Rožánek.

IMG 8223

V tejto sérii platilo povestné pravidlo „môj dom, môj hrad“. Keď sa k tomu pridala vynikajúca bilancia Interu pod Meleščenkom - len jedna ligová prehra doma, tak je jasné, prečo si bratislavský tím opäť zahrá v semifinále. Stále platí, že ide o skvelý vzostup tímu, ktorý sa v novembri potácal na spodných priečkach tabuľky. Lučenec naproti tomu natiahol sériu prehier na Pasienkoch už na 20 zápasov.

„Zariskovali sme, lebo mohli vystreliť aj tí, ktorí nie sú kľúčoví hráči. Zamerali sme na ich opory, nič viac, nič menej. Je to veľká motivácia pre náš tím, že sme postúpili do semifinále. Sme hladní, mladí a chceme vyhrať titul,“ dodal Beručka na záver.

Highlighty zo zápasu Inter - Lučenec:

Foto: Vladimír Dorňák