• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Len niečo vyše 61 inkasovaných bodov na zápas, s takouto vizitkou vyhrali Patrioti Levice semifinálovú sériu s Interom Bratislava jednoznačne 3:0. Na domácej palubovke eliminovali silné zbrane „žlto-čiernych“ a po výsledku 82:56 sa tretíkrát v histórii klubu môžu tešiť na boje o majstrovskú trofej.

Inter prišiel do Levíc bez tlaku a podľa toho aj hral, v prvom polčase držal krok s favoritom a mohol pomýšľať na úspech. Prišli však tradičné veci, ktoré sprevádzali túto sériu - nástup Levíc do druhého polčasu a streľba za tri body. Tieto dva faktory opäť rozhodli o tom, že konečný rozdiel bol taký, aký bol.

„Veľa vecí rozhoduje v živote psychológia. My sme chceli nejakým zázrakom, ale keď nám súper dá cez zápas 14 alebo 16 trojok, tak je to veľmi ťažké ubrániť. Levice hrali úplne perfektne, vedeli čo chcú hrať, využívali mladých. Ja som hrdý, že som sa s týmto tímom dostal do semifinále. Poviem úprimne, som optimista, ale realista, no je to pre nás veľký úspech,“ zhodnotil dianie v sérii tréner Interu Oleg Meleščenko.

Zjednodušene by sa dalo povedať, že o všetkom rozhodol nástup do tretej štvrtiny. Levičania zaznamenali 11 bodov v rade a v priebehu pár okamihov výrazne odskočili bratislavskému tímu. Získali potrebnú pohodu a následne bez problémov dokráčali k premeneniu postupového mečbalu.

DSC 2419

„Prízvukovali sme si, že zo šatne treba vyjsť plne koncentrovaní a nenechať Inter sa vrátiť do zápasu, aby z toho bola dráma. Som rád, že sme zareagovali tak, ako sme zareagovali a dotiahli to do úspešného konca. Možno rozhodla trochu rotácia, ale hrali sme fyzicky a dodržiavali sme to, čo sme si povedali. Boli sme koncentrovaní, nemali sme nejaké veľké herné výpadky. Toto nás podržalo, vďaka tomu postupujeme do finále,“ myslí si levický rozohrávač Šimon Krajčovič.

Pre Inter to bola mimoriadne zaujímavá a s odstupom času určite úspešná sezóna, ešte v novembri sa potácal na spodných priečkach tabuľky, ale s príchodom skúseného Meleščenka na lavičku, sa veci otočili v ich prospech. Razom sa predrali na čelné priečky Niké SBL a zahrali si aj vo finále Slovenského pohára. Prvýkrát od sezóny 2012/2013 však zostanú bez medaily.

DSC 2560

„Myslím si, že je to úspech. Na začiatku som nevedel, čo od toho čakať, či pôjdeme na titul alebo budeme poslední. Dopadlo to v pohode, čakal som od toho trochu viac, ale verím, že ďalší ročník bude lepší a zahráme si o titul,“ vyhlásil pivot Interu Michael Fusek.

Patrioti sa ideálne vysporiadali s dvojtýždňovou prestávkou, počas ktorej čakali na svojho semifinálového súpera. Celý tím očividne zapol do play off módu a výsledkom je, že tretíkrát bude mať možnosť zabojovať o titul majstra Slovenska. Predošlé dva prípady skončili ziskom trofeje pre víťaza. Pre Michala Madzina to bude prvá finálová účasť v jeho trénerskej kariére v Niké SBL.

DSC 2701

„Nevedeli sme, ako nás ovplyvní prestávka. Urobili sme maximum pre to, aby sme sa udržali a nastavili na zápasy. Verím, že sa nám to podarilo. Hlavné bolo, ako k tomu chalani pristúpili a ten level, ktorý nastolili do play off, tak bol ešte o krok ďalej tímovejší. Potrebujeme sa teraz takto nastaviť aj na finálovú sériu. Myslím si, že celú sériu rozhodlo to, že sme ako tím neskutočne zabrali. Útočná a obranná energia bola na výbornej úrovni. To nám pomohlo zvládnuť sériu,“ uzatvoril kouč Levíc.

Highlighty zo zápasu Patrioti - Inter:

Foto: Lukáš Droppan