• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tradičná rivalita Svitu a Spišiakov napísala ďalšiu kapitolu, basketbalového fanúšika opäť nesklamala. Z celkom jasného zápasu sa stala dráma, ktorá mala šťastnejší koniec pre hostí. Úradujúci majster tak pokračuje na víťaznej vlne, výsledok 72:68 znamenal tretí ligový triumf v rade.

Oba tímy sa v podstate nevyhli veciam, ktoré ich trápia od začiatku sezóny. Na strane Svitu možno hovoriť o nevydarených koncovkách, u Spišiakov je to strata koncentrácie v druhých polčasoch a často zbytočná dramatizácia zápasov. Presne takto by sa dal charakterizovať aj duel v Iskra aréne. Rytieri získali dosť rýchlo dvojciferný náskok, ale v samotnom závere sa museli strachovať o výhru.

„Na konci dňa sme získali víťazstvo, čiže nie je na čo sa hnevať. Dokázali sme to aj napriek tomu, že sa súper vrátil do zápasu, čiže pre nás cenná skúsenosť. Čo sa týka začiatku, vstúpili sme s veľkou energiou a premieňali mnoho striel, čo nám dodalo sebavedomie. V druhom polčase sa to zdramatizovalo, nepremieňali sme naše pokusy a pustili sme súpera do tranzície, vďaka čomu sa na nás dotiahol,“ zhodnotil dianie v zápase krídelník Spišiakov Grant Dressler.

Domácim opäť chýbal na súpiske Jakub Mokráň, do rotácie sa vrátil Saša Avramovič. Ani jeho 23 bodov však v konečnom meraní nestačilo na úspech a jeho Iskra zaznamenala prvú domácu prehru v sezóne. Mrzieť ich to môže hlavne po koncovke, v ktorej im chýbal rozhodujúci krok k zlomeniu rivala.

„Je mi ľúto, že sme prehrali zápas, ale musíme ísť ďalej. Zápas rozhodla na konci jedna lopta. Každá lopta je pre nás dôležitá, musíme si ju vážiť. Druhý polčas sme začali dobre, hlavne v obrane sme začali hrať trochu fyzicky a hneď sa to vyplatilo. Na konci rozhodol doskok, po ňom mali veľa šancí. To je pri takomto zápase dôležitá vec, keď jedna lopta rozhodne zápas,“ ohliadol sa za duelom rozohrávač Svitu Saša Avramovič.

DSC 2550

Aktuálneho majstra sužujú od prípravy zranenia a tiež zúžená rotácia. Po dvoch zaváhaniach v Alpsko-jadranskom pohári a prehre s Interom Bratislava, sa im však momentálne oveľa lepšie dýcha. Chuť prehry už totiž neokúsili v štyroch stretnutiach za sebou (3 ligové a 1 v Alpsko-jadranskom pohári). Na domácej scéne sa dostala na tretie miesto tabuľky, v nadnárodnej súťaži oživili postupové šance.

„Mali sme mnoho zranení, v kombinácii s budovaním chémie, sa snažíme spoznávať a pracovať podľa toho, ako to náš tréner chce. Som šťastný z víťaznej série, ale stále musíme na mnohých veciach popracovať,“ dodal na záver Dressler.

Foto: Daniel Faix