• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Komárna a Svitu v prvom polčase viac zaujali všetkým možným, len nie predvedenou hrou. To sa našťastie po prestávke zmenilo, domáci predviedli ofenzívnu smršť, ktorou prevalcovali oslabených hostí. Nováčik potešil fanúšikov trojkovým festivalom a hlavne tretím triumfom v sezóne.

Prvých 20 minút nebol teda rozhodne pastvou pre oči, priveľké množstvo chýb, faulov a tiež aj technických na oboch stranách. Hrala sa však v podstate vyrovnaná partia, v jednej chvíli viedlo Komárno a neskôr Svit. Domáci mali predsa len o čosi viac navrch, na prestávku išli za stavu 46:41.

„Nezačali sme podľa našich predstáv. Prvý polčas sme nehrali našim štýlom hry, akým chceme hrať. Pískalo sa veľa faulov, boli aj nejaké technické a možno niektorí hráči boli nervózni. Neviem si to vysvetliť, nehrali sme pekne. Bolo to viac individuálne, to nie je náš štýl hry. Musíme hrať kolektívne a rýchlo,“ začal pozápasové hodnotenie komárňanský rozohrávač Branislav Pipíška.

Svitu opäť chýbala dvojica Saša Avramovič a Jakub Mokráň, navyše rýchlo sa musel pobrať na lavičku rozohrávač A.J. Walton, keďže mal na konte vyšší počet faulov. Podobne videl dianie v prvom polčase aj jeho tímový kolega, Adam Monček: „Myslím si, že v prvom polčase sme ešte držali krok s Komárnom. Nevyzeralo to veľmi basketbalovo, pre oko diváka to určite nebol pekný basketbal. Možno to bolo aj divákmi, ale to k športu patrí. Nemôžeme si to tak osobne brať a hádať sa s nimi. Cez polčasovú prestávku sme si povedali, na čom chceme pracovať. Neboli sme na tom až tak zle, prehrávali sme len o 5 bodov. Išli sme do toho jednoznačne s tým, že to musíme otočiť a vyhrať. Komárnu však padli tri trojky, v podstate celý druhý polčas im to padalo.“

 6

Úvod tretej štvrtiny by sa dal charakterizovať ako dokonalá útočná efektivita Komárna. V priebehu troch minút odskočili z 5-bodového vedenia na +20. Vo veľkej pohode hrali najmä Jordan Duffy a Vuk Djordjevič. Spoločne táto dvojica zaznamenala takmer polovicu bodov svojho družstva.

„Museli sme niečo zmeniť - posúvať si loptu a hrať rýchlo dopredu. Hneď to bola iná hra. Dali sme ľahké a otvorené trojky. Svit mal úzku rotáciu, neviem, či bol unavený alebo nestíhal, ale v tretej štvrtine sme rozhodli zápas. My sme vystúpili 100-percentne pripravení a ukázalo sa to na skóre, ktoré sme si v štvrtej štvrtine už iba udržiavali. Som rád, že sme vyhrali,“ zhodnotil Pipíška druhý polčas.

Svit sa vôbec nedokázal spamätať z tohto herného úseku a v podstate až do konca duelu neúspešne hľadal recept na obranu súpera. V závere sa mu podarilo aspoň mierne skorigovať prehru, no napokon stále bola vysoká - 81:99. „Určite sme mentálne neboli tam, kde sme chceli byť. Komárno bolo úplne inde, keď trafili tri trojky, tak boli niekde na mesiaci a my sme sklonili hlavy. Toto nás nemôže položiť. Verím, že popracujeme na našej mentalite,“ zakončil Monček.

Highlighty zo zápasu Komárno - Svit:

Foto: Karol Scholtz