• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Komárno predviedlo so Svitom solídnu partiu, plnú zvratov. V jednej chvíli mali navrch hostia, neskôr domáci. „Diabli“ ale v správnej chvíli predviedli bodovú šnúru, ktorou pritiahli výhru na svoju stranu. Opäť po roku tak úspešne otvorili svoj kalendár zápasov.

Podobne ako vo väčšine stretnutí prvého kola, tak aj na juhu Slovenska to neboli strelecké hody. Prvý zápas sezóny, určitý tlak zväzoval obom tímom ruky. Viac to vyhovovalo najmä v prvom polčase hosťom. „Bol to solídny zápas. Vstúpili sme do neho celkom dobre, ale v druhej štvrtine sme Komárno pustili do bodovej šnúry, ktorá im pomohla. My sme sa snažili dotiahnuť, ale napokon to nevyšlo. Ťažká prehra, ale verím, že sa z nej čím skôr vzchopíme. 'Zabili' nás straty, robili sme množstvo hlúpych rozhodnutí. Je to len prvý zápas, poučíme sa z toho a verím, že nám to pomôže k napredovaniu,“ vravel so 16 bodmi najlepší strelec Svitu Tavon King.

Komárno sa dvakrát nadýchlo k tlaku, najskôr v druhej štvrtine ním zmazalo manko a získalo herné sebavedomie. Výrazne nakopol tím Luka Gašič: „Dobre, že sme odštartovali sezónu víťazne. Proti Svitu to bolo náročné stretnutie, veľmi tesne bránia priestor pod košom a riskujú. Vystrelili sme množstvo striel za 3 body, niektoré z nich nám padli, preto sme získali menší trhák. V úvode sme cítili mierny tlak, predsa len prvý zápas sezóny. Dať 67 bodov, to je pre nás veľmi nízke číslo v útoku. V predchádzajúcom ročníku sme bežne atakovali hranicu 85-90 nastrieľaných bodov. Je dobré, že sme napokon aj s týmto počtom bodov vyhrali. Čo sa týka defenzívy, tá bola dobrá.“

DSC 4879

Svit si po prestávke opätovne prevzal vedenie na svoju stranu, ale užšia rotácia a napríklad absencia Stanislava Baldovského sa s blížiacim koncom ukázala ako kľúčová. „Užšia rotácia mala podiel na výsledku. Baldovský je skúseným hráčom a dôležitým článkom družstva, dúfame, že bude čo najskôr v zostave,“ zamyslel sa King.

Domáci vykonali rozhodujúci úder 6 minút pred koncom, keď v priebehu 2 minút urobili šnúru 11:1. Vďaka nej získali vedenie a ich súper už na to nevedel zareagovať. Gašič potiahol k úspešnému vstupu do novej sezóny 19 bodmi a 13 doskokmi. „Cieľom je vždy hrať, nie je dôležité, kto dá najviac bodov. Pre mňa je najdôležitejšie pomôcť Komárnu k výhre. Počas zápasu myslím na to, nie koľko mám bodov, doskokov alebo asistencií. Z tohto dôvodu som možno asi hral dobre. Je to zo všetkých pohľadov dôležité vyhrať, pre nás a tiež pre fanúšikov. Možno v ďalšom zápase ich príde viac, predsa len, tento klub hrá len druhú sezónu v Niké SBL. Chceli by sme najradšej zopakovať predošlý ročník. Som spokojný, že sme uspeli, no nebude to znamenať nič, ak v tom nebudeme pokračovať.“

Foto: Lukáš Droppan