• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvá palubovková streda sezóny 22/23 nesklamala, diváci v hale a pri obrazovkách videli v podaní Spišských Rytierov a Komárna solídne ofenzívne predstavenie. Pretekom o výhru kraľovali najmä dvaja hráči – Isaiah Washington a Luka Gašič. Na konci sa radoval Američan v domácich službách, po výsledku 96:87 získali „Novovešťania“ tak potrebné víťazstvo.

Rytieri nezačali práve najlepšie, hlavne v prvom polčase museli doťahovať manko a vyrovnávať sa s nižšou zostavou súpera. „Vedeli sme, čo od Komárna očakávať. V prvom polčase sme mali problém v obrane a robili sme zbytočné chyby. V druhom polčase to už bolo o čosi lepšie, postrážili sme si doskok, dvaja chalani sa chytili v útoku a v podstate vyhrali zápas. Povedali sme, od ktorých hráčov môžeme čakať výpomoc, u ktorých môžeme riskovať. Chceli sme využiť to, že máme vyššiu zostavu,“ obzrel sa za duelom 13-bodový pivot Spišiakov Viktor Juríček.

Komárno nechalo „stáť“ Devaughna Jenkinsa, prvýkrát tak dostal šancu skúsený pivot Ivan Pendič. Stávka na klasickú zostavu ale netrvala dlho, postupne sa vyformovala nižšia pätica hráčov, ktorej cieľom bolo zopakovať to, čo sa podarilo Interu v prvom kole. „Zápas bol veľmi fyzický, hralo sa naozaj rýchlo z jednej strany na druhú. Myslím si, že stretnutie sme si prehrali sami. Dali sme 87 bodov na súperovej pôde, čo je super, ale nemôžeme pomýšľať na víťazstvo, ak inkasujeme 96 bodov. Som toho názoru, že rozhodli naše zbrklé, nepripravené strely v koncovke zápasu. Následne sme neubránili buď rýchly protiútok, alebo hru 1 na 1 súpera,“ vyjadril sa bezprostredne po zápase hosťujúci Samuel Volárik.

DSC 4559

Početná paľba za tri body (35 pokusov v porovnaní s 26 za 2 body) tentoraz ale želaný efekt nepriniesla. „Niektoré strely za 3 body, ktoré produkujeme v zápase sú zbrklé a nepripravené. Chceme však hrať rýchlo, v rytme a keď sme voľní, tak máme v tíme chalanov, čo vedia vystreliť a dajú to. Musíme si ale zaslúžiť obranou. S príchodom Ivana Pendiča ešte nie sme úplne zohraní, chvíľku to teda potrvá, kým sa adaptuje v tíme. V niektorých pasážach hry sa chceme prezentovať nízkou zostavou, rýchlejšou hrou a odpovedať na súperovu vyššiu zostavu, pretože máme v tíme dobre fyzicky stavaných hráčov,“ pokračoval hráč Komárna.

Domácim zabrali obe zahraničné posily, Washington dal 34 bodov a Patrick McGlynn 21 bodov. Keď sa k tomu pridali obe „veľké veže“, Fusek s 12 a Juríček s 13 bodmi, tak dôležitý triumf bol na svete. „Tréner ma využíva na pozícii 4 a 5, čo mi vyhovuje. Stále si zvykám na minutáž, systém a využitie. Triumf bol dôležitý, obzvlášť po turbulentnej letnej príprave. Potrebovali sme uspieť hlavne po sobotňajšej prehre. Musím však tvrdo pracovať, zohrať sa a zapojiť viacej hráčov do zápasu. Síce sme vyhrali, ale nebolo to, čím sa chceme prezentovať. Musíme sa naučiť ako hrať spolu a využívať viac niektorých chalanov,“ myslí si Juríček.

IMG 1030

Prvá prehra Komárna v sezóne odhalila, na čom je potrebné popracovať. „Určite obrana. Sme mladý tím, musíme drieť v defenzíve, byť fyzickejší a v neposlednom rade zlepšiť doskok, ktorý ale vyplýva práve z toho, ako fyzicky hráme. Je to dôležitý faktor našej hry, ak chceme pomýšľať na dobré výsledky, tak ho musíme zlepšiť,“ dodal na záver Volárik.

Highlighty zo zápasu Spišskí Rytieri – Komárno:

Foto: Vladimír Dorňák, Lukáš Droppan