• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Kúzlo športovej haly na Vietnamskej sa Interu Bratislava proti Leviciam do tretice využiť nepodarilo. Úradujúci majster našiel v správnom momente recept na družstvo z hlavného mesta, svojimi skúsenosťami a širšou lavičkou ho dokázal predčiť, čím si zabezpečil účasť v semifinále a dlhší čas na prípravu. Pre mladé družstvo „žlto-čiernych“ sa naopak sezóna skončila prinajlepšie 6. miestom.

Predošlé dva tohtosezónne zápasy týchto tímov na Vietnamskej boli jasne v réžii Interu, v tomto prípade sa Levičania nenechali už prekvapiť a nadviazali na úvodný zápas série play off. Po pomalšom rozbehu sa dostávali ku svojej hre, najmä druhý polčas sa preukázali skúsenosti z ťažkých európskych zápasov.

„Inter bol od začiatku stretnutia nepríjemný pressingom. V tejto hale sa to zdá všetko menšie, aj ihrisko, takže bolo to pre nás ťažké, ale popasovali sme sa s tým a dokázali sme kontrolovať prenos lopty do útoku. V stretnutí boli emócie, hrá sa play off, baví nás to hrať pod takýmto tlakom. Rozhodli naše skúsenosti, Inter má mladý tím. Máme aj širšiu rotáciu. Dobre sme sa s tým vyrovnali. Verím, že do ďalších zápasov budeme hrať s rovnakou energiou,“ hodnotil víťazstvo s postupovou pečiatkou najlepší strelec Levíc, 24-bodový Martin Bachan.

Interisti statočne vzdorovali, oproti sobote predviedli oveľa lepší výkon, ale v konečnom meraní to nestačilo. Problémy s faulami u opôr tímu a hlavne nezachytenie nástupu do druhého polčasu, sa v tomto prípade ukázali ako rozhodujúce faktory prehry o 12 bodov – 82:94.

DSC 0076

„Od začiatku zápasu bolo jasné, že to bude fyzicky náročný duel. V prvom polčase to bolo z našej strany dobré. V druhom polčase už bolo cítiť, že sme postupne strácali energiu, ktorá nám potom chýbala aj v závere. Zároveň sme mali veľké množstvo faulov, takže naša obrana už nemohla byť taká dôrazná ako v prvom polčase. Máme mnoho mladých hráčov, ktorí zasiahli do bojov v tejto sezóne. Je to dôležité, aby sa postupne zlepšovali a mohli sa stať platnými hráčmi s ešte väčšou minutážou,“ vravel za domácu stranu Tomas Zdanavičius.

Dlho vyrovnaná partia sa rozhodla na začiatku záverečnej štvrtiny, Patrioti urobili v priebehu necelých 2 minút 10-bodovú šnúru a následne mohli kontrolovať dianie na palubovke. V závere ešte dali súperovi šancu pomýšľať na predĺženie série, ale skúsenosťami využili postupový mečbal. V dobrej atmosfére mohli oslavovať spolu s hŕstkou fanúšikov výhru, ktorá znamenala účasť v semifinále.

DSC 0072

„Nemali sme dobrú prvú štvrtinu, ale potom už to bolo lepšie. Vypracovali sme si náskok, vedeli sme, že musíme zostať hlavou na palubovke a že nesmieme vymýšľať nejaké špeciálne veci. Najmä v pokoji preniesť loptu na súperovu polovicu a využívať možnosti, ktoré nám dá obrana Interu. Sme radi, že sme to zvládli po dvoch zápasoch. Bolo by riskantné hrať tretí zápas,“ myslí si Bachan.

Na strane Interu prirodzene zavládol smútok po závere zápasu, pretože sa pre „žlto-čiernych“ skončila sezóna. Opäť v prvom kole play off, ale pokojne môžeme povedať, že odchod bol so vztýčenou hlavou. Klub, ktorý sa v lete boril s problémami, musel hrať v ďalšom dočasnom stánku, dal opäť veľkú šancu mnohým novým menám, si získal obľubu u fanúšikov. Nielen výsledkami, ale aj predvádzanou hrou.

IMG 9730

„Ťažko to všetko hodnotiť hneď po zápase, ešte premýšľam nad prehratým duelom. Ale chcel by som sa poďakovať Interu za dôveru, ktorú som tu dostal. Nie je jednoduché nájsť klub, akým je Inter, s takou podporou a dôverou vo vás. Zápas s Levicami mal výbornú atmosféru, oba tímy mali svojich fanúšikov. Naša hala je malá, ale hluk bol taký, ako by tu bolo desaťkrát viac ľudí ako v skutočnosti,“ dodal na záver Zdanavičius.

Foto: Vladimír Dorňák, Lukáš Droppan