• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Najvyšší bodový nástrel v tohtoročnom play off a súboj so všetkým, čo k nemu patrí. Pokračovanie semifinálovej série Komárna so Spišskými Rytiermi bolo emotívne, plné zvratov a bojovnosti. „Diabli“ sa pred svojimi fanúšikmi predviedli v oveľa lepšom svetle, víťazovi základnej časti vrátili prehru zo soboty a povestnú loptičku zodpovednosti presunuli na stranu „Novovešťanov“.

Televízne kamery dodali zápasu č. 2 v tejto sérii na atraktivite, nielen z pohľadu konečného rezultátu (101:92), ale aj zvratov, návratov, mikrosúbojov a rôznych súbojov. Komárno začalo lepšie, ale v druhej štvrtine sa dostalo do veľkých problémov, keď prehrávalo už o 12 bodov. „Poučili sme sa z prehry a zabudli sme na ňu. Vedeli sme, čo nemáme robiť a proste nie je akceptovateľné, aby sme hrali s takou energiou. V tomto stretnutí nám najskôr nepadlo niekoľko strel, čím sa momentum skoro v zápase presunulo na stranu Spišiakov. My sme sa ale nevzdávali a aj naďalej sme bojovali,“ prezradil viac z prípravy na zápas a jeho priebehu rozohrávač Komárna Demarkus Stuckey.

Stačili tri minúty a „diabli“ sa 11 bodmi v rade vrátili do hry a druhý semifinálový zápas začínal v podstate od začiatku. Veľkou vzpruhou bola trojka Miljana Markoviča tesne pred koncom prvého polčasu, ktorou upravoval na 45:42 z pohľadu domácich. Od tohto momentu sa vedenie už nemenilo, ale dlhé momenty nebolo o víťazovi rozhodnuté.

 H0I2057

„Zo štatistík vyplýva, že sme mali 18 strát a 10 nepremenených trestných hodov. Zbytočné straty a nie celkom ideálne riešenia niektorých útokov boli tiež príčinou prehry. Musíme si viac posúvať loptu, hrať kolektívnejšie, nezakončovať unáhlene. Komárno hralo dobre, agresívne, s veľkou energiou a my sme im ešte svojimi stratami a slabou úspešnosťou trestných bodov pomáhali. Nebolo to aj tak celkom jednoznačné, mali sme nejaké šance, ale napokon aj naše chyby rozhodli,“ uviedol za hosťujúcu stranu Viktor Juríček.

S pribúdajúcim časom sa na palubovke priostrovalo, okrem tvrdých súbojov nebola núdza aj o technické chyby, respektíve nešportové fauly. V závere sa ale domáci kolektív mohol oprieť o Stuckeyho, 13 zo svojich 21 bodov zaznamenal v poslednej štvrtine. Hlavný komárňanský rozohrávač to zobral na seba a vo vypätých, respektíve dôležitých okamihoch pomohol tímu k vyrovnaniu semifinálovej série.

 H0I2071

„Veľké víťazstvo pre nás. Vedeli sme, že vieme hrať s energiou a fyzicky pred našim publikom. V útoku sme boli sebavedomí, čo nám výrazne pomohlo. Tento triumf len ukazuje, že ďalší duel bude veľkou bitkou. Musíme odpovedať s dobrou energiou a fyzickosťou, aby sme mali dobrú šancu uspieť u Spišských Rytierov,“ prezradil Stuckey potenciálne úspešný plán na sobotu.

Spišiakom zápasový plán nevyšiel, po dominantnom vstupe do play off tak utŕžili prvú prehru a je tak jasné, že sobota bude mimoriadne kľúčová, pretože v hre je semifinálový mečbal. „Vieme, že Komárno je kvalitný tím, po prehre nerobíme nejaké unáhlené závery. Stav je 1:1, musíme ísť do každého zápasu s nohami na zemi. Budeme hrať svoju hru a keď sa nám ju podarí predviesť, mali by sme byť úspešní a postúpiť do finále,“ vyhlásil Juríček.

Foto: Karol Scholtz