• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dôležitý súboj sa hral v stredu aj na Spiši, kde sa zverenci Dávida Demečka hotovali konečne prelomiť dlhé čakanie na víťazstvo. Proti bola Nitra, ktorá prišla s motiváciou zvíťaziť a priblížiť sa šiestemu miestu.

Ak zarátame ešte minulú sezónu, tak Spišská Nová Ves čaká na víťazstvo neuveriteľných 26 zápasov. Nič na tom nezmenilo ani stredajšie stretnutie proti Nitre, aj keď treba dodať, že to bol zo strany mladého tímu jeden z najlepších výkonov v sezóne. Novovešťania vstúpili do stretnutia sebavedomo, favorita zaskočili a prvých 13 minút zápasu dokonca vo vedení. Lenže potom sa začínal prebúdzať na strane hostí Filip Pejovic. „Čakali sme, že Spišská Nová Ves začne dobre. Premieňali strely, ale stále sme hrali našu hru. Nestrachovali sme sa, pretože sme vedeli, že náš moment príde. V druhej štvrtine sme premenili niekoľko pokusov, ktoré nám dali vedenie v zápase,“ zamyslel sa nad priebehom pivot Nitry.

Aj napriek slabšiemu dňu dvojice Hovaňák a Lenárt dokázal držať nádeje na prvé víťazstvo Spišskej Novej Vsi v sezóne Michal Dolník. „Najväčší kameň úrazu pre nás bolo, že sme nenadviazali na dobrý prvý polčas. Zo zápasu sa môžeme poučiť a napredovať,“ pridal svoj pohľad na duel 20-ročný pivot. Spišiaci síce prehrali stretnutie 13-bodovým rozdielom, ale za svoj výkon proti Nitranom sa nemusia vôbec hanbiť. „Dva body zo Spišskej Novej Vsi sa nerodili ľahko, pretože aj oni mali o motiváciu postarané. Stále čakajú na prvé víťazstvo a proti nám si verili. My sme však hrali dobre a nakoniec sme brali dva body,“ zamyslel sa Filip Pejovic. Jedným z objavov tejto sezóny je určite pivot Spišiakov Michal Dolník, čo sa potvrdilo aj v stredajšom zápase, v ktorom sa prezentoval 18 bodmi a 16 doskokmi.

Kým v Handlovej dostával priemerne priestor iba na necelé dve minúty, jeho rola v Spišskej Novej Vsi je úplne iná. Mladý pivot patrí k pozitívnym prekvapeniam v tíme Dávida Demečka. „K spokojnosti mi nič nechýba. Keby nie som spokojný, tak tu nie som. Pozitívne vnímam ponúknutú šancu a chcem si ten čas zaslúžiť,“ nešetrí chválou na nové prostredie Dolník, ktorý tiež dodáva, že je ešte na čom pracovať. „Myslím si, že som sa zlepšil v streľbe trestných hodov. Určite potrebujem zlepšiť streľbu, prácu nôh, koordináciu, obranu a v neposlednom rade fyzickú silu.“

Malé vrásky na čele Petra Semana spôsobilo drobné zranenie Pejovica v zápase. „Blokoval som hráča Spišskej Novej Vsi a s ľavou rukou som udrel do dosky, čím som si narazil prst. Dúfam, že budem čoskoro v poriadku.“ Hlavne vďaka výkonom Pejovica majú Nitrania na konte momentálne šesť víťazstiev a stále sú reálne v boji o šieste miesto. „Snažím sa byť tam, kde lopta a urobiť všetko preto, aby som ju mal vo svojej moci. Možno nie som najvyšší, ale doskoky idú tým, ktorí sa o to najviac snažia,“ pridal zaujímavý pohľad na svoje štatistiky srbský pivot.

Reč čísel: Nitrania prestrieľali Spišiakov v trojkách, celkovo zaznamenali až 13 úspešných pokusov, pri čom domáci premenili iba 8 striel za tri body. Trestalo sa aj po stratách, tím spod Zobora si pripísal vďaka tomu na svoje konto 19 bodov.

FOTO: MICHAL BÚZA