• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Bratislavčania si v prvom play off zápase postrážili domáce prostredie a nemali so svojim súperom žiadne väčšie problémy. Duel proti Lučencu im nakoniec patril po výsledku 86:71.

„Som rád, že sme vyhrali, avšak koncentrácia nám nevydržala celých 40 minút. Prvý polčas sme odohrali približne tak, ako sme si predstavovali. V druhom sa však už vyskytli nejaké hluché minúty. Nespokojný som najmä s úsekom medzi 32. a 37. minútou, kde sme viacero útokov po sebe neskórovali a zároveň sme ľahko strácali lopty. Mysleli sme si, že sa zápas dohrá sám. To je presne to, čo si v zápasoch play off nemôžeme dovoliť. Tímy súperov čakajú práve na takéto situácie a vedia ich využiť. V sobotu sa to síce nestalo, ale musíme si z takýchto nedôsledností vziať ponaučenie,“ hodnotil zápas tréner Interu Oliver Vidin.

Lučenec podal v Bratislave v porovnaní s predchádzajúcim zápasom základnej časti proti Interu lepší výkon. Na výhru to však ani tentoraz nestačilo. „Domáci tím nás v úvodnej štvrtine zaskočil agresívnou obranou. Dá sa povedať, že sme s favorizovaným súperom držali krok počas celého prvého polčasu, v druhom sme ešte aj ukrojili z jeho náskoku. Poslednú štvrtinu sa nám podarilo vyhrať. Z toho ako sme hrali v závere zápasu, si musíme zobrať to najlepšie, aby sme boli Interu vyrovnaným súperom,“ hovoril po zápase krídelník Lučenca Maroš Rendla.

Nováčik má ešte v pamäti februárovú domácu výhru nad Bratislavčanmi 96:81. „Žlto-čierni“ vtedy síce hrali bez dvojice Rančík a Barač, ale Lučenec si týmto víťazstvom zdvihol sebavedomie. „Pred vlastným publikom si samozrejme veríme viac. Máme skvelých fanúšikov, ktorí nám v ťažkých zápasoch vedia pomôcť. Sú akoby náš šiesty hráč. Verím, že nám v stredu padne viac striel. Aj v Bratislave sme mali dobré pozície, ale lopta v koši neskončila. Play off je celkom nová súťaž, dúfam, že v Lučenci ukážeme čo je v nás,“ neskrýval odhodlanie Rendla.

Inter si je vedomý svojej sily či už z hľadiska kvality alebo šírky hráčskeho kádru. Nie raz sa však dokázali trápiť s papierovo slabším súperom. V Lučenci si prípadne zaváhanie nemôžu dovoliť. „My sa musíme sústrediť na našu hru. Sme favoritom tejto série. Keď budeme hrať to, čoho sme schopní, postup by nám nemal ujsť. Prehra v základnej časti v Lučenci bola dôsledkom neradostnej zdravotnej situácie v našom kádri. Aj sobotňajší zápas nám však ukázal, že si nemôžeme dovoliť poľaviť. Keď sa to stalo, súper začal naberať dych a začal nám komplikovať situáciu,“ poukázal na potrebu celozápasovej koncentrácie Vidin.

Čo ukázal zápas: Výborný prvý polčas Interu, ale druhá časť patrila Lučencu. Keďže však z prvej 20-minútovky mali domáci náskok 16 bodov, tak si finiš hostí zverenci Olivera Vidina skúsene postrážili. Lučenec musí zlepšiť najmä streľbu za tri body, v ktorej mal len 13% úspešnosť. Už tak úzky káder a šance na úspech nováčika oslabila aj absencia Miliča Blagojeviča, jeho herný príspevok citeľne chýbal trénerovi Ivanovi Kurillovi.

Foto: Vladimír Dorňák