• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Minimálne štyri stretnutia odohrajú medzi sebou basketbalisti Košíc a Handlovej. "Baník" je zatiaľ jediným tímom, ktorý dokázal vyrovnať štvrťfinálovej série, na domácej palubovke zvíťazil 79:72.

Už prvý zápas naznačil, že Handlovčania nebudú bez šance v tejto sérii a druhé stretnutie potvrdilo tento fakt. Zverencom trénera Marka Cvetkoviča vyšiel úvod, v ďalšom priebehu síce prehrávali, ale v poslednej štvrtine predviedli víťazný finiš. "Sme radi, že sme zvládli záver na rozdiel od zápasu v Košiciach. Košiciam sa stala podobná situácia ako nám, v závere im nepadli rozhodujúce koše a šestkami sme rozhodli zápas. Lepšie sme doskakovali, ubránili sme ich strelcov na prijateľných hodnotách, plus rozhodla veľká bojovnosť celého tímu a chuť po víťazstve. Bolo to veľmi dôležité víťazstvo, keďže sme ich prvýkrát porazili a v tú pravú chvíľu. Myslím si, že sme v závere dobre bránili, bránili sme lopty a premieňali sme trestné hody. Potvrdili sme, že náš výkon na ich palubovke nebol náhoda," zhodnotil druhý štvrťfinálový zápas pivot Handlovej Peter Sedmák.

Košice sú síce víťazom v základnej časti, ale vo vyraďovacej časti nepredvádzajú zatiaľ také výkony, na aké bola basketbalová verejnosť zvyknutá. "V Handlovej sme prehrali z toho dôvodu, že sme nehrali našu hru, boli sme veľmi nervózni. To isté bolo aj v prvom zápase. Musím povedať, že Handlová hrá dobrý basketbal, neuľahčuje nám to. Ja však verím tomuto tímu, ukázali sme, že vieme hrať dobre a v sobotu to máme šancu ukázať. Je to play off, preto je normálne, že prehráte zápas. Tiež je dobré, že ďalší zápas je možnosť, ako odstrániť tieto chyby," uviedol rozohrávač Košíc Radenko Pilčevič. 

Súboj Košíc s Handlovou prináša zatiaľ najvyrovnanejšie bitky. Opäť sa len potvrdzuje fakt, že umiestnenie v základnej časti nezohráva žiadnu úlohu. O to zaujímavejší bude sobotňajší súboj v Košiciach. "Je vidieť, že na družstvo Košíc je veľký tlak, lebo vyhrali základnú časť. My nemáme čo stratiť ,hráme uvoľnene a hlavne tímovo, preto vieme hrať vyrovnane aj s takým favoritom. V sobotu to bude zase náročný zápas, ale všetci sa na neho veľmi tešíme. Verím, že nám naši fanúšikovia vytvoria domácu atmosféru a užijú si kvalitný basketbal. Netreba nič meniť, treba hrať tak, ako doteraz - bojovať jeden za druhého a ísť si za svojim cieľom. Nemáme čo stratiť, môžeme len získať," vyhlásil Sedmák pred ďalším stretnutím.

Čo ukázal zápas: Lepšiu úspesnosť streľby za 2 body a trestných hodov na strane Handlovej. Košičania mali síce lepšiu lavičku, ale v ostatných ukazovateľoch citeľne zaostávali.

Highlighty zo zápasu Handlová - Košice:

Foto: Peter Jaško