• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Komárno sa hotovalo ukončiť víťazné ťaženie Interu a pripraviť mu druhú prehru v aktuálnom ročníku. „Žlto-čierni“ však takýto scenár nepripustili, víťazstvo 92:84 po predĺžení je pre nich už ôsme za sebou a siedme pred domácim publikom.

Diváci videli zaujímavý duel, mužstvá sa v ňom striedali vo vedení. Komárno zahralo lepšie v prvom polčase, keď viedlo aj o sedem bodov. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času však už vyhrával Inter 70:64, koncovku ale nezvládol a za stavu 73:73 sa muselo o víťazovi rozhodnúť až v extra čase. V predĺžení už domáci dominovali, na ceste za dvoma bodmi potiahli tím trénera Olivera Vidina s 31 bodmi Radoslav Rančík a 27-bodový Nemanja Barač.

„Podali sme tímový výkon. Dôležité je, že sme zvíťazili. Bolo to síce po predĺžení, ale na tom nezáleží, dva body zostali doma. Dal som síce najviac bodov z nášho tímu, ale bez spoluhráčov by to nešlo. Chalani mi dali loptu do dobrých pozícií, strely mám natrénované, takže sa podobných situáciách neobávam. Komárno má kvalitný tím, potrápia každého v najvyššej súťaži, takže ma teší, že sa nám ich doma podarilo zdolať,“ uviedol po zápase najlepší strelec zápasu Rančík.

„Obuvníci“ neboli v Bratislave ďaleko od cenného triumfu. Pozoruhodné je, že hrali druhé predĺženie za sebou. To stredajšie však bolo úspešnejšie, nad Prievidzou zvíťazili 89:81. „Bol to náročný zápas, vedenie sa striedalo na oboch stranách. Mrzí ma, že sme v predĺžení urobili pár zbytočných chýb, ktoré Inter dokázal využiť. Mne osobne sa celkom darilo, musím sa však poďakovať spoluhráčom, ktorí ma zásobovali výbornými prihrávkami. Išlo však o výhru nášho družstva, ktorá neprišla. Ideme ďalej a budeme to skúšať v ďalších dueloch,“ povedal najlepší strelec Komárna 24-bodový Miše Diminič.

Inter ešte neokúsil v tejto sezóne doma chuť prehry, aj keď prekážka v podobe Komárna bola náročná. „Žlto-čierni“ sa však mohli spoľahnúť na dvojicu Barač a Rančík. Ak sa ostatným strelecky nedarilo, títo dvaja sa väčšinou nemýlili. „Vždy, keď hráme proti Komárnu, je to veľmi náročný zápas. Pripomína mi to play off atmosféru. Komárno má výborný tím, veľké individuality. K výhre nám pomáha výborná motivácia a koncentrácia. Mne osobne sa strelecky darilo, ale nepreceňoval by som to. Tentoraz sa darilo mne, nabudúce skóruje niekto iný. Dôležité sú tímové víťazstvá,“ uviedol Barač.

Svojim výkonom na strane hostí opäť nesklamal pivot Lukáš Hoferica. Ziskom a úspešnou strelou sa zaslúžil o vynútenie si predĺženia: „Sme radi, že sa náš herný prejav na palubovkách súperov zlepšil. Chceli sme vyhrať, opäť sme hrali predĺženie, tentoraz to však na víťazstvo nestačilo. Rozhodlo pár maličkostí, ktoré väčšinou rozhodujú takéto tesné zápasy. V klube nastali nejaké zmeny. Myslím si, že hráme lepšie a v budúcnosti prídu ďalšie výhry.“

Čo ukázal zápas: Rovnaký počet trestných hodov, rovnaká úspešnosť. Taká zaujímavosť v štatistikách sa objaví len výnimočne. O víťazovi rozhodli maličkosti, Inter premenil o tri strely viac ako Komárno. Hral tiež tímovejšie a menej strácal loptu. Paradoxne, lepšia v zápase bola lavička vicemajstra.

Videoreportáž zo zápasu Inter – Komárno:

Foto: Vladimír Dorňák