• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Líder súťaže, Spišskí Rytieri sa na predĺženie svojej víťaznej série výrazne narobili. Oslabená Handlová im vzdorovala do posledných sekúnd, dokonca nebola ďaleko aj od výhry. „Novovešťania“ v koncovke zabrali a z hornej Nitry si po výsledku 78:76 odniesli oba body.

Domáci sa nemohli opierať o dvojicu zranených hráčov, trénerovi Danilovi Rakočevičovi chýbal Dušan Vicentič a Lukáš Bolek. Aj napriek užšej rotácii, sa „Baníci“ zomkli a papierovému favoritovi podkurovali až do samotného záveru. Viackrát dokázali odpovedať na nástup súpera a iba krôčik im chýbal k cennému úspechu.

„Zápas mal veľké nasadenie a bojovnosť. Začali sme výborne, viedli sme aj o 10 bodov. Myslím si, že sme súpera trochu prekvapili našou energiou. Potom sa však začali doťahovať a zápas bol vyrovnaný až do konca. Tam už mal súper aj viac šťastia a aj viac síl. Majú širšiu rotáciu, nám chýbali nejakí hráči a samozrejme Spišiaci majú aj veľmi kvalitný tím. Ale celkovo to bol zápas, v ktorom rozhodli jedna, dve presné strely,“ povedal domáci krídelník Saša Jankovič.

Spišiaci vôbec nezachytil úvod duelu, no postupom času sa ich hra zlepšila. Aj keď podľa trénera Tea Hojča mala ďaleko od ideálu: „Samozrejme, že sme radi, že sa nám podarilo v Handlovej vyhrať, ale v našej hre som videl dosť veľa nedostatkov. Začali sme bez energie, súper nás zaskočil väčším nasadením. My sme nehrali dobre, ale potom sa to zlepšilo. Ale svoj rytmus sme nenašli ani počas celého zápasu. Napriek tomu sme však našli spôsob ako zápas vyhrať. Niekedy je dôležité vyhrať aj vtedy, keď sa vám až tak nedarí.“

image004

Výsledky Handlovej zatiaľ neodzrkadľujú jej herný progres. Ich prejav sa zlepšuje, hlavne v domácom prostredí sú mimoriadne nepríjemným súperom. Presvedčiť sa o tom mohli v poslednom čase Inter Bratislava a Lučenec, obaja odchádzali z hornej Nitry s prehrou. Tretím do partie mohli byť pokojne Rytieri.

„Tento zápas nám ukázal, že sme na dobrej ceste. Dokázali sme zdolať Lučenec, ktorý je kandidátom na medailu. So Spišskou sme odohrali úplne vyrovnanú partiu. Ani v ostatných stretnutiach sme neprehrali veľkými rozdielmi. Máme mladý tím, niektorí chlapci sa dávali dokopy po zraneniach. Herný progres je jednoznačný, bude to chcieť čas. Je to celé proces, ale ideme správnym smerom,“ vyhlásil Jankovič.

image002

Spišská Nová Ves po úvodnom zaváhaní v Bratislave potvrdzuje predsezónne predpoklady. V lige už zdolala každého, celkovo má na konte 7 víťazstiev za sebou. Paradoxne, to najaktuálnejšie sa rodilo najťažšie. Aj napriek príjemnému pohľadu na tabuľku a výsledky, krotí slovinský kouč predčasnú eufóriu.

„Pred sezónou som nečakal, že sa nám bude takto výsledkovo dariť. Prichádzal som do klubu, ktorému sa nedarilo. Aj keď prišli kvalitné posily, tak viem, že zohrávanie trvá nejaký čas. Výhry nás tešia, ale musíme zostať sústredení a nohami na zemi. To, že niekto hovorí o tom, že sme favoriti, to ja až tak neriešim, ale sústredím sa na hru. Som za to vďačný, že uznávajú našu silu, ale pre mňa je dôležitá hra nášho tímu. Súťaž je dlhá, ešte máme pred sebou veľa práce,“ uzatvoril hodnotenie zápasu Hojč.

Highlighty zo zápasu Handlová - Rytieri:

Foto: Lenka Molnárová