• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zápas o 6. miesto medzi Handlovou a Inter Bratislava mal byť tuhou bitkou o dva body. Oba celky chceli zvíťaziť a nebyť v tabuľke na poslednom mieste. Hostia z Bratislavy však mali iný zámer, celkom s prehľadom dokráčali po výsledku 95:76 k prvej tohtosezónnej výhre vonku a k premiérovému triumfu Olega Meleščenka pri návrate na lavičku Interu.

V podaní družstva z hlavného mesta to bola cesta za víťazstvom systémom štart-cieľ. Inter si postupne vypracoval dvojciferné vedenie a nebyť zaváhania v koncovke tretej štvrtiny, tak mohol Handlovú zdolať možno ešte výraznejšie.

„Diktovali sme od začiatku tempo zápasu. Hrali sme agresívne, zbierali fauly a v obrane sme plnili trénerov zápasový plán. Podľa mňa sme sa trochu zlepšili v obrane. Tvrdo a skromne pracujeme, aby sme boli lepší, pretože sme nepredvádzali výkony, na ktoré máme,“ zamyslel sa hosťujúci Richard Körner.

Handlovčania nevedeli ráznejším spôsobom odpovedať na hru svojho súpera, už v druhej štvrtine začali výraznejšie strácať. Tentoraz im nepomohli ani výkony tradičných ťahúňov - Gorana Bulatoviča a Nikoly Rakočeviča. Aj preto boli pozápasové vyjadrenia na domácej strane mimoriadne kritické.

buli 

„K výkonu nemám čo povedať, iba toľko, že sa hanbím. Neviem, či sa hanbia aj naši hráči, ale bez charakteru sa hrať nedá. Mrzí ma, že moji zverenci nemajú to, čo majú muži v istej časti tela mať a to je náš najväčší problém. Samozrejme, česť výnimkám,“ uviedol kouč „baníkov“ Danilo Rakočevič.

Dalo by sa pokojne povedať, že v podaní Interu to bol najlepší výkon v aktuálnom ročníku. Mladé družstvo hralo zrelo, s rozvahou a bez výraznejších výpadkov. Je už badateľný rukopis nového trénera Olega Meleščenka?

sasa 

„Nastavil (poz. tréner) jasné pravidlá, každý v tíme vie, aká je jeho úloha. Snaží sa nám zdvíhať sebavedomie a vytiahnuť nás zo zlej situácie. Dodržiavali sme jeho zápasový plán v obrane, v útoku sme hrali trpezlivo a posúvali si loptu. Mali sme dobrý večer, padlo nám vysoké percento trojok, ktoré plynulo z dobrej obrany a nášho sebavedomia,“ vyjadril sa Körner.

Bratislavskému tímu priniesol stredajší večer viaceré pozitíva. Ukončilo sa čakanie na víťazstvo, tímu sa podarilo dostať z posledného miesta v tabuľke a zároveň išlo o premiérový triumf Meleščenka pri jeho návratke na lavičku Interu.

jass

„Ukázalo to, že zmena, ktorá nastala, je správna. Nechceme ale zaspať na vavrínoch. Sme jednoznačne najmladší tím ligy, musíme zostať pevne nohami na zemi a pracovať každý deň,“ dodal Körner.

V Handlovej je naproti tomu napätá situácia. Bude zaujímavé sledovať, čo sa udeje v najbližších hodinách, respektíve dňoch. Dokumentujú to aj pozápasové slová prezidenta klubu Jána Spevára: „Takýto hanebný výkon na vlastnej palubovke sme už dávno nevideli. V čo najkratšom čase zvoláme stretnutie, na ktorom sa stretne správna rada s generálnym partnerom klubu. Situáciu v tíme je nutné čo najskôr riešiť. V tejto chvíli sa chcem ospravedlniť našim fanúšikom a širokej verejnosti za basketbalovú mizériu.”

Highlighty zo zápasu Handlová - Inter:

Foto: Lenka Molnárová