• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nekompromisný žreb Rytierov priniesol svoju obeť, v priebehu 48 hodín sa z lídra stal až tretí tím tabuľky. Tentoraz si zuby vylámali v Lučenci, kde sa „Novohradčania“ revanšovali za prehru z predchádzajúceho zápasu a vrátili sa po víťazstve 92:82 na druhú pozíciu.

Domáci udali tón duelu veľmi rýchlo, už v prvej štvrtine dominovali a vyhrali ju o 13 bodov (28:15). Neskôr viedli aj o 20 bodov a okrem malého zaváhania v tretej štvrtine, si dvojciferný náskok kontrolovali. Traja strelci mali na konte 20 a viac bodov, čo svedčí o ofenzívnej sile zverencov trénera Petra Jankoviča.

„Vedeli sme, že Spišská Nová Ves je v náročnej situácii. Tešíme sa z toho, že sme zápas zvládli. Túto výhru však netreba nejako preceňovať, súťaž je dlhá a už sa treba koncentrovať na ďalšie zápasy. Očakával som, že duel sa rozhodne v druhom polčase. Vývoj bol trochu iný. Vydaril sa nám vstup do stretnutia, vybudovali sme si dôležitý náskok a udržiavali sme ho až do konca duelu. Hawkinsa si potom začala obrana súpera viac všímať a tým sa otvorili pozície pre mňa. Som rád, že sa mi podarilo tieto situácie využiť,“ povedal Rožánek.

Návrat na palubovky po korona prestávke prišiel pre Spišiakov v najhoršom možnom čase. Tretí zápas v priebehu piatich dní, proti ním stáli tímy z prvej štvorky – Svit, Levice, Lučenec. Všetky stretnutia navyše hrali u súperov, čo ešte pridalo na obtiažnosti. Aj z tohto dôvodu z toho bola napokon tretia prehra v rade.

DSC 2811 

„Môj pohľad na tím bol taký, ako by sme dávali mužstvo dokopy niekedy v auguste. Aj takticky, aj fyzicky. Nečakal som, že na nás bude mať prestávka až taký negatívny vplyv. Naša hra je postavená na kolektívnom poňatí, ale treba s tým pracovať aj na tréningoch. Na to sme teraz vôbec nemali čas. Aj to je jeden z dôvodov našich aktuálnych prehier. Musíme sa vrátiť k tomu, čím sme sa prezentovali pred prestávkou. Snáď v sobotu to už bude lepšie,“ hodnotil tréner hostí Teo Hojč.

Lučenec síce prehral v sobotu bitku o druhé miesto, ale o niekoľko hodín sa na túto pozíciu vrátil. Priebežná tabuľka naznačuje, kto bude hrať aj naďalej o najvyššie priečky a kto bude bojovať o miestenku v play off. Trio Levice, Lučenec a Spišská Nová Ves má od svojich konkurentov výraznejší odstup.

DSC 2879

„Je pravda, že tieto tri tímy trochu odskočili od ostatných. Nebezpečný bude určite ešte Svit, ktorý má kvalitný káder a doma je už tradične silný. Liga je však vyrovnaná, sezóna dlhá, ešte sa môže stať všeličo,“ zamyslel sa Rožánek.

Rytieri sa môžu naštartovať k víťaznej sérii doma, postupne privítajú Prievidzu, Lučenec a Inter Bratislava. Menej nahustený program a žiadne cestovanie môže „Novovešťanom“ pomôcť k tomu, aby opäť stíhali čelo tabuľky.

 DSC 2861

„Verím, že domáce prostredie nám pomôže k úspešnejším výsledkom. To by nás potom malo povzbudiť aj mentálne. Skúsime natrénovať v tom krátkom čase, ktorý máme aspoň niektoré veci. Náš tím je založený na kolektívnej hre a pravidlách. Dúfam, že už v sobotu proti Prievidzi sa ukážeme v lepšej fazóne,“ uzavrel Hojč.

Highlighty zo zápasu Lučenec – Rytieri:

Foto: Lukáš Droppan