• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Spišská Nová Ves bojovala o to, aby ukončila čakanie na víťazstvo. Prievidza sa chcela ziskom dvoch bodov vzdialiť v boji o miesto v play off. Podľa toho to na palubovke aj vyzeralo, vyrovnaný súboj rozhodli až záverečné momenty, v ktorom preukázali Rytieri potrebné skúsenosti a po výsledku 78:74 konečne zaznamenali výhru.

Hosťujúci tím pricestoval bez zranenej dvojice Legend Robertin a Jakub Pasovský, oboch trápi zranenie kolena. Domáci kouč Teo Hojč sa určite potešil z toho, že mal opäť k dispozícii na rozohrávke Mária Ihringa. Jeho prínos sa prejavil okamžite, Spišiaci si už v prvom polčase vypracovali viac ako 10-bodový náskok.

„Trochu sme sa trápili, nedali sme ľahké strely. Výhra sa však počíta, z chýb sa treba poučiť a ísť do ďalších zápasov. Musíme nájsť nejaký spoločný rytmus v hre, zohrávame sa. Ja nie som s tímom nejako dlho, ešte k tomu som sa práve teraz vrátil po malej prestávke a zranení svalu. Postupne sa bude naša hra zlepšovať,“ uviedol po víťazstve Ihring.

Ani v prvej polovici tretej štvrtiny nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mohlo rozhodovať v posledných sekundách stretnutia. Prievidza sa však nevzdala a krok po kroku sa vracala do stretnutia. Pred záverečnou časťou prehrávala už len o tri body (54:57), neskôr sa dokonca na niekoľko momentov dostala aj do tesného vedenia.

18 

„Myslím si, že sme prehrali zápas v prvom polčase, kde mala Spišská Nová Ves 10 útočných doskokoch, v druhom mala len dva. To bol veľký rozdiel, ako sme ich dokázali odstaviť od útočných doskokov. Ak by sa nám to darilo aj v prvom polčase, tak to mohlo vyzerať inak. Myslím si, že hráči bojovali, odviedli dobrú robotu. V závere aj po vyfaulovaní Mihu Vašla už súper zvládol záver lepšie. Som rád, že sme takto dokázali potrápiť Spišskú Novú Ves, ktorá je kandidátom na finále,“ prezradil tréner Prievidze Maroš Helmecy.

Rytieri sa museli napokon strachovať o zisk dvoch bodov do tabuľky, ale v koncovke ich podržal neomylný Ihring z čiary trestných hodov. V zápase premenil všetkých 12 trestných hodov a aj na tomto ukazovateli je vidieť, ako dôležitý je pre svoj tím.

 15

„Po tom, ako sme viedli o 13 bodov, sme sa uspokojili, zbytočne sme hru komplikovali. Prievidza to využila, dali nejaké trojky, vyšli im rýchle protiútoky. Musíme sa viac koncentrovať, menej si to komplikovať a bude to dobré. Uvedomujeme si, že sa nám výsledkovo v poslednom čase nedarí. Táto výhra bola pre nás dôležitá, mohla by nás povzbudiť k ďalším dobrým výkonom. Môžeme hrať oveľa lepšie, ako to teraz ukazujeme,“ myslí si rozohrávač „Novovešťanov“.

Prievidza v druhom stretnutí po sebe bojovala o víťazstvo až do záveru a v podstate sa zopakoval scenár, ako tomu bolo stredu v neďalekom Svite. Aj tam premrhali možnosť získať dôležité body na upevnenie 6. pozície.

„Oba zápasy, či už vo Svite, alebo v Spišskej, sme odohrali celkom dobre. Vo Svite sme premrhali dosť veľký náskok, na Spiši to bolo lepšie. V závere sme urobili nejaké chyby. Prisudzujem to aj neskúsenosti nášho tímu. Verím, že naši mladí hráči naberú nejaké skúsenosti a pomôže im to k lepším výkonom. Ideme od zápasu k zápasu. Sústredíme sa, uvidíme ako sa súťaž bude vyvíjať,“ dodal na záver tréner Prievidze.

Highlighty zo zápasu Rytieri - Prievidza:

Foto: Barbora Klorusová