• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Domáce ligové stretnutia Patriotov majú v novej sezóne zatiaľ rovnaký scenár, zisk výraznejšieho vedenia a v druhom polčase dráma až do samotného záveru. Zatiaľ čo proti Lučencu prišla možno nečakaná strata bodov, tak proti Interu si to už Levičania ustrážili a získali prvú výhru.

Pravda, výrazne do priebehu stretnutia zasiahlo zranenie Michaela Fuseka na strane súpera. Jeden z kľúčových hráčov v žlto-čiernom drese musel striedať už po 2 minútach a Interu citeľne chýbal v priestore pod košom. To sa najviac odzrkadlilo na bodoch pod obručou, domáci ich mali na konte o 22 bodov viac. Všetko to najskôr smerovalo k tomu, že Patrioti si pripíšu hladké víťazstvo.

„Zranenie Fuseka výrazne ovplyvnilo našu hru, to je jasné. Museli sme kompletne zmeniť náš zápasový plán, keďže je kľúčovou časťou nášho tímu. Levice nás ničili pod košom, ale my sme zabojovali. Zomkli sme sa, pomáhali jeden druhému, ale na konci nám už chýbali sily a súper premieňal svoje pokusy, vďaka čomu vyhral,“ vyjadril sa k zápasu hosťujúci rozohrávač Ivan Gandia-Rosa.

V jednej chvíli viedli aj o 24 bodov, ale v tretej štvrtine prišiel z ich strany opätovný herný kolaps, čím vrátili Inter do zápasu. Ten sa dokázal dostať na rozdiel jedného útoku, ale obrátiť duel vo svoj prospech nedokázal. Mnohí fanúšikovia mali pocit déjá vu, no napokon sa tento scenár zo stretnutia s Lučencom nezopakoval.

 DSC 7682

„Opäť sme mali dobrý prvý polčas, tak isto, ako tomu bolo proti Lučencu a Welsu. Treba však zostať koncentrovaní a nepoľaviť, aj keď máme náskok, tak sa ho musíme snažiť zvýšiť a nesnažiť sa ho len udržať. Nemôžeme si dovoliť poľaviť, mohlo sa nám to ľahko vypomstiť. Som rád za víťazstvo, to sa počíta, ale musíme sa z tohto poučiť. Snažili sme si hovoriť, že je to o nás a na nás, ako my zostaneme koncentrovaní, budeme premieňať veci v útoku a dodržiavať veci v obrane. Som rád, že v štvrtej štvrtine sme využili to, čo sme chceli a nedopustili sme v posledných minútach už nejakú drámu,“ povedal domáci playmaker Šimon Krajčovič.

Zverenci trénera Michala Madzina sa tentoraz po prvom kole poučili, v dôležitých okamihoch sa mohli spoľahnúť na kolektívne poňatie hry, ktoré im napokon prinieslo premiérovú výhru v novom ročníku. Dobrým štatistickým ukazovateľom pri konečnom výsledku 90:77 bolo 5 dvojciferných strelcov na strane domácich a dvoch od toho delil len jeden bod. „Ja si myslím, že nás to upokojilo, že sme si to udržali aj napriek tomu výkyvu v zápase a postrážili si víťazstvo. Myslím si, že nám to psychologicky pomôže. My môžeme na tom stavať,“ dodal Krajčovič.

 DSC 7659

Inter aj napriek prehre ukázal, že s ním treba počítať do bojov o vrchné priečky. Teraz musí tím čakať na pozitívne správy ohľadne zranenia Michaela Fuseka, keďže vo veľkej miere sa jeho absencia ukázala ako kľúčová v zápase s Levicami. Minimálne však obrat z tretej štvrtiny ukázal nezlomnú vôľu „žlto-čiernych“.

„Nemenili sme nič na našej hre v tretej štvrtine. Pri absencii Fuseka sme si začali viac vypomáhať, lepšie sme doskakovali. To sme robili v tejto časti zápasu dobre. Boli sme blízko, ale v poslednej štvrtine nám to ušlo,“ dodal na záver Gandia-Rosa.

Highlighty zo zápasu Patrioti - Inter:

Foto: Lukáš Droppan