• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V priebehu 7 dní dvakrát obhajovali prvé miesto v tabuľke na vonkajších palubovkách. Levičania mali Lučencu čo oplácať, veď s nimi prehrali ešte vo Federálnom pohári a tiež v úvodnom kole nového ročníka. Po prvom polčase to vyzeralo na hladký triumf „Novohradčanov“, ale v tom druhom zabrali Patrioti a po výsledku 91:82 si brali dva body za výhru.

Ako sa mnohí v pozápasových rozhovoroch opakovali, bolo to jednoznačne stretnutie dvoch rozdielnych polčasov. Ten prvý bol v réžii Lučenčanov, postupne prebrali dianie do svojich rúk a na 15-minútovú prestávku šli za 13-bodového vedenia - 48:35.

„Bola to kombinácia faktorov. Často zlá komunikácia v obrane, nepremenenie otvorených strel. Levice kapitalizovali z voľných pozícií. Niektoré situácie a taktické veci som asi zle zmanažoval, z druhého polčasu si môžem zobrať veľa. Sú tam však aj pozitíva, najmä z prvého polčasu. Sme mladý tím, ja som mladý tréner, spoločne rastieme od zápasu k zápasu,“ obzrel sa za duelom tréner Lučenca Daniel Sokolovsky.

Tretia štvrtina priniesla diametrálne odlišný basketbal, najmä z pohľadu hostí. Tí zabrali v defenzíve, Lučencu povolili za tento úsek len 9 bodov a v útoku mu nadelili 27 bodov. Razom sa teda karta obrátila a vo vedení boli Levice.

„Lučenec hral s veľkou energiou, využil našu nedôslednosť v obrane. Dostali sme veľa bodov a naopak v útoku sme nepôsobili ako tím. Častokrát sme zakončili nepripravenú pozíciu a lopta neprišla na správne miesto. Veci, ktoré sme v prvom polčase nerobili najlepšie, sa v druhom zlepšili. Hlavne v obrane. V útoku sme našli voľné pozície, ktoré sme premenili. Bolo dôležité, že už v tretej štvrtine sme sa vrátili do zápasu a verili, že to vieme zvrátiť,“ zhodnotil druhú a tretiu štvrtinu kouč Patriotov Michal Madzin.

DSC 6252

Znie to už ako obohraná platňa, ale aj v tejto konfrontácii bola z toho v koncovke dráma. Levičania prišli o dvojciferný náskok, Lučencu sa podarilo stiahnuť manko len na dva body. V porovnaní s úvodným kolom, sa však úspešný obrat nekonal.

„Basketbal je občas veľmi jednoduchá hra, či dáš alebo nedáš. V kritických momentoch premenili strely, my sme ich nepremenili. Ak sa chcete vrátiť do zápasu a vyhrať proti tak kvalitnému tímu, tak potrebujete vo svoj prospech mnoho faktorov. Stojíme si za slovami zo začiatku sezóny. Z každého zápasu sa dá niečo zobrať. Je škoda, že sme nepotešili našich fanúšikov, po takmer mesiaci sme hrali doma. Cítili sme od nich energiu, vďaka ktorej sme sa vrátili do zápasu. Využijeme to v príprave na Inter, kedy verím, že ich už potešíme,“ myslí si Sokolovsky.

DSC 6121

Ako sme písali vyššie, Patrioti opäť raz obhájili priebežnú prvú priečku v tabuľke. Po úspechu na Spiši získali ďalší cenný triumf vonku a majú jednoznačne najlepšiu bilanciu z paluboviek hostí (4 výhry a 1 prehra).

„Verím, že nám to ukázalo, ako môžeme byť na ihrisku úspešní. Boli to však veľmi ťažké zápasy a nič neprišlo automaticky. Liga je opäť vyrovnaná a na každý zápas sa musíme nastaviť tak, aby sme ukázali naše maximum,“ dodal na záver Madzin.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Patrioti:

Foto: Lukáš Droppan