• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ani trénerská výmena zatiaľ nepriniesla u vicemajstra potrebný efekt, herné hľadanie Lučenca neustále pokračuje. Po prehre vonku stratili „pelikáni“ body aj doma proti čoraz lepšie fungujúcemu Svitu. Iskra sa po pomalšom rozbehu výsledkovo zlepšuje, výhra 76:65 je už druhá u súpera v tejto sezóne.

Lučenec plánoval zabudnúť na 31-bodovú porážku z Komárna a minimálne v prvom polčase bol dlhšiu dobu k úspechu bližšie. Z trojbodovej vzdialenosti to ani jednému nepadalo, kľúčové tak boli ostatné strelecké pokusy. A v tých to domácim v jednej chvíli prestalo ísť. „Myslím si, že sme začali dobre. Síce sme nedávali strely, ktoré obvykle premieňame, ale v obrane sme Svit dokázali zastaviť. Do druhého polčasu sme už nevstúpili ideálne, dovolili sme im ľahké koše po našich chybách, vďaka čomu získali solídne vedenie a my sme sa už z toho nespamätali,“ obzrel sa za stretnutím domáci Elyjah Goss.

Podtatranské družstvo hralo trpezlivo, nenechalo sa vyviesť z náporu v druhej štvrtine a už na polčasovú prestávku išlo za priaznivého stavu. Z ich pohľadu bola vynikajúca hlavne tretia štvrtina, v ktorej odskočili až na 18 bodov. „Celkovo sme odohrali dobrý zápas. V ofenzíve nám to išlo, ale v defenzíve to nebol z nášho pohľadu ešte štandard. Do vedenia nás dostala práve koncentrácia na obranu. Síce sme občas poľavili, hlavne keď sme vysoké vedenie, ale začínajú sa prejavovať veci z tréningov,“ myslí si pivot Svitu Hayden Koval.

Domáci vykresali nádej na začiatku poslednej štvrtiny, celkovo zaznamenali 11 bodov v rade a náskok súpera stiahli na 7 bodov. K väčšiemu odporu sa ale nezmohli. „Hrali sme jednoducho a agresívne. Chýba nám však koncentrovaný výkon celých 40 minút. Dobre trénujeme, ale neviem to úplne preniesť do zápasov,“ uviedol Goss.

IMG 124

Prehra po dvojnásobnom predĺžení sa pre Svit ukazuje v dobrom ako zlomový bod. Družstvo trénera Olega Meleščenka odvtedy bez problémov doma zdolalo Prievidzu a teraz bez výraznejších komplikácií uspelo v Lučenci. „Neviem, či to bol zlomový bod. Každý týždeň tvrdo makáme a aj keď sme nezačali sezónu tak, ako sme chceli, tak sa nič nezmenilo na našom prístupe. Tréner nám dáva dostatok sebavedomia a v rámci tímu si dôverujeme. Myslím si, že stretnutie s Levicami nám ukázalo, že dokážeme hrať s kýmkoľvek v tejto lige, ak budeme hrať dobre v obrane a sebavedomo,“ poskytol Koval pohľad na aktuálne výsledky Iskry.

Predposledné miesto v tabuľke rozhodne nie je to, čo fanúšikovia Lučenca očakávali po predchádzajúcej sezóne. Zatiaľ to najmä na palubovke neladí tak, ako by si každý želal a výrazné zmeny nepriniesol ani nový tréner Nenad Miloševič. „Musíme limitovať chyby v obrane, pretože z nich sa súper dostáva k ľahkým šanciam na skórovanie. Dá sa to ľahko eliminovať, ale musíme to urobiť okamžite,“ vyhlásil hráč Lučenca.

DSC 4332

Svit aktuálne nemusí podobné starosti riešiť, aj napríklad vďaka Kovalovi. Americká podkošová veža sa veľmi rýchlo herne chytila vo svojej profesionálnej sezóne, priemerne máva v zápasoch takmer 13 bodov, 8 doskokov a 4 bloky: „Musel som toho dosť zmeniť, ale tréner a skúsenejší hráči v našom tíme mi pomáhajú, za čo som im vďačný. Som rád, že si nájdu čas, aby mi pomohli zo mňa urobiť lepšieho hráča.“

Foto: Lukáš Droppan