• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hala na Vietnamskej opäť nechala zaspomínať na svoje čaro zo začiatku sezóny. Interisti našli zase raz účinný recept na majstrovské Levice a po výsledku 83:61 im pripravili najvyššiu ligovú prehru v aktuálnom ročníku.

Zatiaľ čo prvá štvrtina bola ešte vyrovnaná, tak od druhej časti dominoval Inter. Situácia po polčasovej prestávke dospela k tomu, že na palubovke sme v podstate videli len jedno družstvo, ktoré chcelo zvíťaziť. „Vrátili sme sa k našej dobrej energii, mali sme čas na kvalitné tréningy. Možné že je to aj tým, že sme cítili, že sa blíži prestávka a tak aj preto sme sa chceli predviesť v čo najlepšom svetle. Zahrali sme ako tím, každý plnil svoje úlohy. Každý jeden hráč v našom tíme je dôležitý. Tento zápas ukázal, že keď sa nám to podarí spojiť v prospech kolektívu, vieme zahrať kvalitné zápasy,“ uviedol po zápase s 26 bodmi najlepší strelec zápasu domáci Tomas Zdanavičius.

Levičania bojujú po konci v Európskom pohári FIBA o prvú priečku v Niké SBL. V hlavnom meste ale podali hlavne odovzdaný výkon, ako keby ich „zlomila“ absencia Mihu Lapornika. „Z našej strany veľmi zlý výkon, na druhej strane Inter hral s výbornou energiou, tvrdo, gratulujem súperovi k víťazstvu. Áno, chýbal nám zranený Miha Lapornik, ale aj iné zápasy sme hrali s chýbajúcimi hráčmi a zvládli sme ich lepšie. Nechcem hľadať výhovorky. Samozrejme, že mentálne a fyzicky je náročné hrať európsky pohár a zároveň našu najvyššiu súťaž. Bojujme, čo to dá a potom si povedzme ako sme to zvládli. Je to o tom, aby sme sa dali mentálne dokopy a aby sme do budúcna opäť robili veci tak, ako chceme,“ prezradil tréner Patriotov Michal Madzin.

IMG 5421

Interisti hrali s obrovskou energiou od prvej do poslednej minúty, súperovi nedali šancu pomýšľať na víťazstvo. Ich najvyššie vedenie (o 23 bodov) bolo napokon takmer totožné s konečným výsledkom. Popri spoľahlivom Tomasovi Zdanavičiusovi, zaujala energia Mareka Kozlíka, či sebavedomý výkon Róberta Hudeca.

„Myslím si, že tento zápas ukázal našim mladým hráčom, že už pomaly patria do levelu najvyššej súťaže. Pre mnohých z nich je to prvý rok, v ktorom majú dôležitejšie úlohy v tíme. Keď vidia, že vedia zahrať proti úradujúcemu majstrovi, tak si môžu povedať, že takto sa dá hrať proti každému. Je to správa aj pre trénera, že im môže dôverovať a poslať ich na palubovku aj v ťažkých fázach zápasu,“ myslí si Zdanavičius.

IMG 5712

U Patriotov sa zopakovala situácia, keď po konci v Európskom pohári FIBA, respektíve víťazstve na tejto scéne, zaostali v lige za očakávaniami. V hlavnom meste sa mohli priblížiť vedúcim Spišským Rytierom, ale namiesto toho odchádzali z palubovky s jedným z najhorších výkonov v tejto sezóne.

„Vedeli sme, že zápas na palubovke Interu bude náročný. Nasledoval tesne po zápase v Taliansku s Kyjevom a po ukončení nášho pôsobenia v Európskom pohári FIBA. Rozprávali sme sa o tom s chlapcami, upozorňovali sme ich na to, čo nás asi bude na Interi čakať. Nestačilo to. Aj by som povedal, že sa z toho môžeme poučiť, ale v podstate sa nám to stalo aj v minulosti. Verím, že postupne budeme vyzerať lepšie,“ uviedol na záver Madzin.

Foto: Vladimír Dorňák