• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Zverenci trénera Marka Cvetkoviča dokonali v štvrtom štvrťfinálovom stretnutí víťazný obrat, ešte pred koncom prvého polčasu totiž prehrávali s „býkmi“ o 20 bodov, aby napokon zvíťazili 80:74.

Kľúčom k obratu v zápase bola naša zvýšená agresivita v druhom polčase. Zlepšili sme obranu, Košičanom sme nedovolili otvorené strely. Tá dobrá obrana nám pomohla získať sebavedomie do útočných akcií. Ukázalo sa, že máme dobrý tímový duch. Všetci sme na ihrisku spravili kus práce, hrali sme to, čo potrebujeme. Dôležité bolo aj to, že nám padali mnohé strely. Všetko to vychádzalo z kvalitnej obrany, a to nám pomohlo obrátiť zápas v náš prospech,“ zhodnotil duel domáci rozohrávač Nenad Miloševič.

Košičania sa po prvom polčase už videli v semifinále, veď v stretnutí viedli už o 20 bodov. Po zápase to potvrdil tréner víťaza základnej časti Richard Leško: „Dá sa povedať, že sme si prehrali už vyhratý zápas. Ku cti Handlovej patrí, že sa nevzdali za žiadneho stavu. My sme svojimi chybami dovolili, aby sa súper vrátil do hry, kde to už bol vabank. Handlovej zase padli trojky, ktoré sme nevedeli ubrániť, čo je naša chyba a beriem túto prehru na seba.

Handlová zaznamenala v zápase 15 úspešných pokusov za tri body, z toho 7 dal Luboš Stria.  Ale nebolo to len o trojkách, ale aj o bojovnosti a kolektívnom výkone. Aj preto sa vo štvrtok v Košiciach odohrá rozhodujúci piaty duel série. „V piatom stretnutí musíme byť pokojní, koncentrovaní a hrať so srdcom. Uvedomujeme si, že tento zápas môže byť v sezóne posledný, alebo nám výhrou zdvihne sebavedomie a nasmeruje nás do ďalších bojov. Sme radi, že si zahráme rozhodujúci duel, ubránili sme si domáce prostredie. Súper je favoritom stretnutia, my nemáme čo stratiť a celú sezónu, v ktorej sa nám až tak nedarilo môžeme napraviť jedným zápasom. Aj o tom je šport a play off. Ja osobne sa na tento zápas teším,“ povedal Miloševič.

Čo ukázal zápas: Handlová bola na pokraji vypadnutia. Zlepšenou obranou a koncentráciou otočila nepriaznivo sa vyvíjajúci súboj. Výrazne jej k tomu dopomohla 50% trojková streľba, keď domáci zaznamenali 15 úspešných pokusov.

Highlighty zo zápasu Handlová – Košice:

Foto: Peter Jaško