• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dôležitý krok za opätovnou účasťou vo finále urobili basketbalisti MBK Rieker COM-therm Komárno, v piatom semifinálovom stretnutí zlomili „výhodu“ domáceho tímu, keď triumfovali v Košiciach 81:65.

Na „obuvníkov“ sa ako keby neprejavoval náročný program z predchádzajúcich dní, v priebehu 7 dní dokázali zvládnuť aj štvrté stretnutie za sebou. V Angels aréne diktovali tempo hry, keď do polčasu viedli už dvojciferným rozdielom. Košice však do druhej dvadsaťminútovky nastúpili koncentrovanejšie a v 28.minúte vyrovnali na 52:52. „Už aj v druhom zápase, ktorý sme hrali pred týždňom, sme neboli ďaleko od víťazstva na palubovke Košíc. V sobotu sme zahrali ešte lepšie, a preto sa nám to podarilo. Mali sme veľkú energiu, padalo nám viac striel ako zvyčajne. Rozhodol aj dobrý vstup do zápasu a aj to, že sme sa nezlomili vtedy, keď Košice dokázali vyrovnať. Vyzdvihol by som štvrtú štvrtinu, v ktorej sme dovolili Košiciam zaznamenať len deväť bodov. Mali sme aj veľkú chuť po víťazstve, naši hráči nechali na palubovke všetko,“ hovoril po stretnutí tréner Komárna Richard Ďuriš.

Domáci „býci“ prehrali v play off po prvý raz na domácej palubovke. Schyľovalo sa k tomu aj v niektorých predchádzajúcich zápasoch, ale stalo sa tak napokon až v piatom stretnutí vyraďovacej časti. „Podobne ako v sérii s Handlovou na nás doľahol tlak. Nebolo to iba o tom, že by hralo Komárno nejako výborne a my sme nepremieňali čisté šance. Súper si vytvoril náskok a nás stálo veľmi veľa síl, aby sme sa vrátili do zápasu. Opakujeme si to stále, ale naša obrana nebola opäť na dostatočnej úrovni. Séria však pokračuje. Tentoraz sme mali zlý zápas my, v utorok ho môže mať Komárno,“ povedal pre klubovú webovú stránku tréner Košíc Richard Leško.

Séria sa teraz presúva opäť na juh Slovenska, kde môže Komárno už v utorok spečatiť svoj postup do finále. „Výhrou v Košiciach sme urobili výrazný krok na postup do finále. Bolo nám jasné, že keď chceme postúpiť, raz budeme musieť na ich palubovke vyhrať. To sme splnili a teraz to ešte treba doma potvrdiť. Nebude to určite vôbec ľahké. Košičanom ide o všetko, takže podľa toho bude vyzerať aj ich herný prejav. Bude to veľmi náročný duel a verím, že ho zvládneme aj s pomocou našich fanúšikov,“ zamyslel sa nad blížiacim sa duelom kormidelník Komárna.

Highlighty zo zápasu Košice – Komárno:

Foto: Peter Jesenský